Jackpott – dags att ta fram sågen

SPEL

Bara det nu inte blir som på slutet, favoritparad. Vilket elände.

Skärpning, när det är jackpott på V75 får man inte umgås med negativa tankar.

Det finns flera tveksamma brakfavoriter – fram med sågen och spotta i nävarna.

Redan i V75-1 är det läge.

Noa Savoy blir hårt betrodd i första avdelningen. Jag tror att han kan få problem att leva upp till favoritskapet, av tre anledningar: 1. Tokformen måste väl gå över snart? 2. Läget tvingar fram full gas för spets, och Noa är bäst bakifrån. 3. Eventuellt måste han gå med skor nu vilket är ett stort minus.

Därför påstår jag att Hot Shot Knick vinner. Det hade jag i och för sig gjort utan ovanstående tre skäl; Hot Shot var nämligen en av Sveriges bästa fyraåringar förra året.  

Minns ni hur bra han var i ett derbyförsök där han pressade O’Malley Hornline in på linjen efter en resa i dödens.

Jag såg honom årsdebutera härom veckan och skåningen var smidig och fin när han pep undan i ledningen. Jag kan inte tro annat än att han slåss om segern i morgon.

Åke Svanstedt brukar få en overklig snurr på hästar han rattar för första gången. Jag vill bara påpeka att han nu premiärkör V75-meriterade Rivaldo i V75-4.

Elitloppet nästa?

Rotation var grym i försöket till Kungapokalen (V75-6) och vinner normalt. Men jag tycker att han uppförde sig lite underligt och travade också knackigt. Sen är det heller inte säkert att han är bättre med loppet i kroppen: det kan vara tvärtom, transatlanten kan vara stel och dessutom drabbas av en klimatchock, bli sjuk, ha abstinens eller nåt annat skit. Därför varnar jag för Malabar Circle Ås, en häst som jag är svag för.

Ställ upp med honom i Elitloppet, Svante Båth. Kan From Above så kan Malabar Circle Ås. Vem som är speedigast av dessa två är väl årets i särklass mest korkade fråga?

Roligaste spiken hittar jag i V75-7. Sheriff Pasha satt fast med allt sparat senast på V75 men det gör han knappast nu. Hästen ska tävla barfota, vilket är ett stort plus.

Svanstedt bara kör. Det blir mos.

Helgens tips

Micke Nybrink