Satsa på Robert Berghs stall om du vill få sju rätt

Micke Nybrink: Hela stallet är i kanonform

SPEL

Vill du ha sju rätt på lördag?

Börja med att ta fram rödpennan och markera alla hästar tränade av Robert Bergh. Hela hans stall är i kanonform.

Guldloppet har jag kört i badkaret tio gånger och mitt drag vann hela tiden.

Energetic är klar favorit i V75-6, Gulddivisionen. Han vinner inte. Nej, det går riktigt åt helvete för honom.

Jag har nämligen kört loppet i det berömda badkaret tio gånger på raken för att få ett statistiskt underlag och det såg inget vidare ut för Energetics del.

Från innerspår bakom bilen kunde han inte svara ut startsnabbe Col McLaine, och inte nog med det, redan mitt i första sväng överlät Col McLaine ledningen till andrahandaren Prince Apanage.

Bara att spika

Prince Apanage däremot tog ledningen i varje start. Det var nästan tjatigt att se. Sen var det faktiskt så att han vann också, gång på gång. Jaha, tänkte jag medan vattnet tömdes ur, var det så här enkelt? Bara att spika alltså.

Robert Bergh och Hilda Zonett startar i Oslo Grand Prix på söndag, möter bland annat elitloppsjokern Rotation. Hilda är bra och säkert långt framme, men först ska hennes lillasyster tvåla dit motståndet i lägsta klassen, V75-4, i morgon.

Astrid Zonett är en fin travare som varit underbar i två raka spetsvinster. Jag vet att segrarna är tagna i förbannat billiga gäng, men här snackar vi intryck: Astrid har sett fulltankad ut. Erik Adielsson kör och det gäller bara för Erik att hålla tungan rätt i mun i starten. Trampar Astrid i väg är det bra chans.

Åker inte till Dannero i onödan

Waltzing Queen är mycket intressant i det svåra stoloppet, V75-5. Flemming Jensen reser med en häst från Axevalla, hela vägen till Lappland, förlåt Dannero. Han gör det knappast den långa trippen för att ta en fika på Konsum i Kramfors.

Glöm det, Jensen kommer för att vinna och jag tror att han lyckas. Waltzing Queen var mycket bra näst senast när hon krossade Sävaflickan och har varit jätteduktig i varenda start i år, utom senast men då strulade det mesta.

Hörru, dumskalle, 2640 meter passar inte, invänder någon.

Tvärtom, påstår jag. Hon borde istället vara gynnad av lång distans.

Helgens tips

Micke Nybrink ([email protected])