Jag ändrar mig - tror Scarlet Knight vinner

SPEL

Elitloppet blir en duell mellan Victory Tilly och Gidde Palema.

Så skrev jag i tisdags.

Det var då det, innan Scarlet Knights 10,4-uppvisning i onsdags.

I går lottades de två försöksheaten i direktsänd tv. Stig H var med och kunde nöjt konstatera att han hade tur i år.

Men Stig, stenklart är det inte, det blir ett trekejsarslag: Victory, Gidde och Scarlet.

Jag tror, hoppas och vill se Scarlet Knight som vinnare.

Lottningen i går, en vecka före själva loppet, kunde avgöra allt. Det visste alla, inklusive Stig H Johansson. Hans häst, Victory Tilly, är kusligt effektiv i ledningen men sårbar i alla andra positioner. Elitloppsvinnaren år 2000 är också beroende av ett spår långt in, innerspår är hans bästa medan sjätte, sjunde, åttonde är katastrof.

- För min del är det avgörande vad jag får för läge, 1-4 är vad jag hoppas på och jag vill inte ha några startkanoner som kan tänkas svara ledningen innanför, sa "Stickan" minuterna före lottningen.

Gud hörde honom. Fjärdespår. Jag noterade att han tittade upp i taket, som om han riktade en tacksamhetens tanke. Han hade blivit bönhörd. Eller om man istället ska säga att det jämnade ut sig, Victory Tilly har inte haft någon tur tidigare år.

Hur som helst, fjärde bakom bilen med värsta hotet, From Above, två hack ut, är om inte en drömlottning så i alla fall en utgång som Stig H skulle ha accepterat rakt av om någon gett honom det alternativet. "Hörru, Stig, vi skiter i lottningen, du får fjärde och From Above sjätte och så slipper du möta Gidde Palema och Scarlet Knight. "

Scarlet dundrar på - under 1.10

Nu är jag ju inte Johansson, även om vi är rätt lika, men jag vet att han skulle säga ja efter två, tre sekunders betänketid, jublandes inuti men med pokerfacet i ordning.

Victory Tilly är stor favorit att vinna sitt försök och därmed får han inner- eller andraspår i finalen. Kort sagt - han är hästen att slå på söndag.

Det andra heatet innerhåller namn som Gidde Palema, Scarlet Knight, Revenue, H.P.Paque. Niten drog Lutfi Kolgjini och Revenue. Spår åtta bakom bilen är lika utsiktslöst för Ludde som det är för Annika Sörenstam att spöa skiten ur golfgubbarna i helgen. Synd, trist, oflyt, är det enda man kan säga.

Gidde Palema tar väl spets, tänker många. Jag är inte lika säker. H.P.Paque är kusligt snabb och om han laddas och utnyttjar nerförsbacken in i första sväng bör nog Svanstedt låta bli att försöka svara. Efter 500 meter kommer också Scarlet Knight dundrades och då är det inte givet att ledningen är ett plus" Vem som vinner heatet? Kan man tro annat än Scarlet Knight? Han kutar under 1.10, bara dundrar på, är lika fantastiskt bra som sin pappa, Pine Chip, som kanske är det värsta jag sett på en travbana.

Finalen då? Klart vi ska spekulera lite: 1. Victory Tilly, 2. Scarlet Knight, 3. Gidde Palema, 4. Abano As, 5. From Above, 6. H.P.Paque, 7. Tout Ou Rien, 8. Energetic.

Sex svenska hästar och bara två utlänningar, Prix d"Amerique-vinnaren Abano As och förra årets elitloppstvåa H.P.Paque (bakom Varenne), det är inte så jävla uselt, eller hur?

Rent logiskt borde man förstås peka ut Victory Tilly som vinnare av finalen, särskilt som han fick innerspår i min badkarskörning. Men, ni vet väl hur duktig jag är på sånt"

Nej, Scarlet Knight är ett monster, punkt slut. Han är inte beroende av ett skit. Han bara kommer i 190. Han är min vinnare. Vem behöver en hjärna när hjärtat bultar?

Testa ny travtjänst

Micke Nybrink ([email protected])