Travkusk fast i alkotest

”Jag är mycket ångerfull men kan inte skylla på någon annan än mig själv”

SPEL

STOCKHOLM

Travtränaren Ove A Lindqvist har fastnat i ett alkotest.

Han fick därmed inte köra vid Skellefteås Dagens Dubbel-tävlingar på måndagen.

- Jag är mycket ångerfull men kan inte skylla på någon annan än mig själv, säger Lindqvist.

Foto: PETER KJELLERÅS
Ove A Lindqvist.

Han är en av norra Sveriges mest framstående travkuskar. Ove A Lindqvist har vunnit över 1 200 segrar och de senaste åren har han kört in mellan fyra och fem miljoner kronor varje år.

Liten marginal

På måndagen skulle han köra sju lopp vid Skellefteåtravets tävlingar.

Men vid det obligatoriska alkotestet gav mätaren positivt utslag.

- Ove A Lindqvist blåste i alkometern klockan 17.30. Då visade den på 0,22 promille. Tio minuter senare fick han chansen att blåsa om och även då visade den på 0,22, berättar Bo Hägglund, måldomare på Skellefteåtravet.

Gränsvärdet för att få köra travlopp är 0,20 promille. Det var alltså med liten marginal som travprofilen inte klarade alkotestet. Han är själv mycket nedslagen över det inträffade.

- Jag hade varit på Gunnar Melanders tusenklubbsfest på söndagkvällen. Jag slutade dricka vid midnatt men tydligen satt det kvar i kroppen längre än jag kunde tro. Det är bara att konstatera att jag inte är någon ungdom längre. Man verkar inte ha någon förbränning alls i kroppen, säger Ove A Lindqvist.

Umeåtränaren fortsätter:

- Det här är definitivt inte bra och helt och hållet mitt eget fel. Det finns ingen annan att skylla på.

Ingen avstängning

Lindqvist kommer dock inte att få något straff i form av avstängning eller böter. Eftersom det "bara" var 0,22 promille blir han endast avstängd under den aktuella tävlingsdagen. Gränsen för avstängning (en månad) går vid 0,50 promille.

Kanal 75