Möter dagis - då vinner Rival Sund

SPEL

Ser man på; liket sprattlar. Tre fina vinnare i lördags: Gift of Cliquot till 4,11, Simb Captain (5,02) och Fly (5,87) gjorde inte ont i plånboken.

Det lär behövas, årets tuffaste vecka väntar med Solvalla onsdag, fredag, lördag, söndag.

På söndag kväll vid sjutiden, på väg hem från Solvalla, kommer man inte precis att studsa fram och lystet slänga sig över startlistan till trion dagen efter. Då borde man egentligen ta semester och smälta alla intryck.

Men först är det V65 i morgon och lunch-V5 på fredag.

Undrar för resten hur mycket folk det blir på Valla på fredag? Fullt på uteläktaren, kommer "alla dårar" en dag tidigare? 5 000 pers?

Morgondagens V65:a ser intressant ut. Redan i första loppet finns det ett kul drag i Rival Sund. Visst står han taskigt till med bakspår på tillägg men han möter betydligt enklare hästar än tidigare.

Senast var han ute mot Calvin Capar, Royal, Countess Tomali och Ebbes Arnie L.J. och efter en bommad start där han tappade 20-30 meter hängde han med bra in i mål.

Näst senast var han ute mot Naglo och gänget i ett kval till Kungapokalen. Då galopperade han utan chans 300 kvar men var inte trött i det läget.

Nu möter han rena dagiset om man jämför motstånd och den långa distansen bör vara ett stort plus.

Överkomligt motstånd

Cartier S.L.M. kan vara en vinnare i V65-2. Såg honom på Solvalla förra måndagen och intrycket var mycket gott. Han brisade till spets i en knallhård öppning, släppte till löftet Baloo Skift och hängde med en bit bakom som trea.

Visst är läget halvkallt, sjunde bakom bilen, men jag tror att Melander laddar och om han hittar till spets är det över.

En annan jag gillar är treårige Palermo Mail. Han tränas av Stig H Johansson och det är ingen vild gissning att Palermo kommer rankas som en av de bättre treåringarna i landet när vi gör bokslut 2003.

Bakspår är piss men motståndet ser överkomligt ut. Jag spelar och hoppas på fyra gånger.

Till sist: Den inbitne gamle spelaren ligger på dödsbädden och får frågan:

- Ska vi kalla på en präst?

Han kvicknar till, kisar lite och svarar:

- Hit med en katolsk präst, en rabbin och en buddistpräst. Jag vill sprida mina betar.

Veckans tips

Micke Nybrink ([email protected])