Stor sport - men här ska liras

SPEL

Elitloppshelgen är här, i dag med V75-finaler och Sweden Cup och så Elitloppet i morgon.

Stor sport, absolut, men här ska liras.

V75 ser ruskigt intressant ut. Häng med i jakten på miljonerna.

Redan i V75-1 hittar jag omgångens bästa drag och roligaste spik. Catch The Booze var fantastiskt fin när han vann försöket i lördags. Han exploderade till ledningen och drog sedan hårt till lätt seger. Jag var helt säker på att han skulle bli favorit i dag - men när jag kollar streckfördelningen visar det sig att han bara är 40-procentare. E.V.Cane är favorit, stor favorit faktiskt. Ursäkta en trög kille, men hur fasen ska E.V.Cane kunna plocka ner ledande Catch The Booze från dödens? Har jag missat något?

Kör för spets, Svanstedt

Brunton Tilly är favorit i V75-2 och visst har han bra chans. Men startsnabb är han inte och det kan bli vingel, tredjespår till dödens. I så fall: Rivaldo (11 %) trodde jag på senast, han galopperade då precis när han skulle sätta kniven i motståndet in på upploppet, störd av en konkurrent vars kusk viftade med spöet i nyllet på honom. Utan galoppen hade han vunnit med ett hånflin. Nu väntar innerspår bakom bilen och Svanstedt kör för spets, hoppas jag.

I V75-4 tror jag på spets och slut för Gurra du Ling. En sund chansspik för de mindre systemen.

Garros är bortglömd

Famous Zon är stenhårt betrodd i V75-5, inte så konstigt, det kan vara spets och slut. Men jag kan inte blunda för ofattbart bortglömde Garros, streckad på åtta procent. Robert Bergh har dunderform på hela stallet och Garros är ett måste-streck i dag.

Omgångens roligaste skrällbud hittar jag i V75-6. Green Image gick som en raket efter galopp senast på V65 och var inte alls långt efter i mål via 1.12 sista 1200 med full sula in i mål. Att han bara är streckad på sex procent är naturligtvis rena vansinnet.

Se upp för Eller

Harper Hanovers, långloppet och V75-7, handlar om tre hästar: Flambeau des Pins, Itou Jim och Mr Vole. Så säger i alla fall spelarkollektivet, övriga är "ostreckade". Jag stormvarnar för Eller (11 %) som höll tappert i dödens på stallkompisen Energetic senast.

Helgens tips

Micke Nybrink