Nästa gång ska jag bära hörselskydd

Micke Nybrink: Det är hårda fakta som gäller - inget annat

SPEL

Spel på hästar handlar om att lita på sig själv.

Titta på bilden här intill av en sorglig kille som var som en radar i helgen, med öronen rakt ut, som lyssnade på allt och alla och till slut brakade ihop i en enda stor röra.

I fortsättningen ska jag ha hörselskydd på travbanan. Egentligen är det inte särskilt svårt. Det är inte alls omöjligt att hitta vinnare och spelbara odds om man bara lägger ner lite arbete på att analysera, titta på video och fundera över löpningsförlopp. Hårda fakta är vad som gäller, det som står i programmet, inget annat.

Allt det här hade jag gjort inför Elitloppshelgen. Jag hade pluggat så att ögonen gick i kors. Det var dags att skörda. Nu skulle vinsten rakas hem.

Ute på banan kollade jag värmningar och gjorde vissa förändringar, sånt är helt okej. Bland annat såg Catch the Booze risig ut så jag kovände och gick stenhårt på Frökjäers Jeans i stället. Okej, han torskade på målfoto men såna lir kan jag aldrig ångra. Han var säkert 20 meter bättre än E.V.Cane.

Otur, inget annat.

Tyvärr stod jag även med spetsade öron och pratade med tusen personer på pressläktaren. Jag fick veta vilka som var stenklara och vilka tränaren lovat vinst med.

Ett lamm på väg till slakt

Nu började det barka åt skogen för Nybrink. Jag hade ingen aning om det men jag höll på att, hejsan hoppsan, ”informera” mig själv rakt ner i helvetet.

Sista-minuten-snack tenderar alltid att övervärderas och överdrivas. Hästar med 1.14 i rekord ska plötsligt kuta 1.12 hela vägen och jag stod där med glittrande ögon och tyckte att allt var fantastiskt.

Jag var en loser, ett lamm på väg till slakt. Inte fasen kan man lova vinst. Och sen när har tränare och kuskar blivit mästertippare, sen när kan de bedöma motstånd, löpningsförlopp och chans? Sen när kan man snacka en häst över mål.

Inför V65 i morgon har jag inte hört ett dugg: jag går kraftigt nerdövad med bomull och fast huva. Men jag har däremot läst på och gått på mina egna intryck. I V65-3 tror jag Twigs Kayo som jag sett flera gånger på slutet, bland annat senast på Åby då hon hängde med snyggt bakom toppstoet Beryll W.G. Nu blir det vinst! Vad då? La la la la la... Jag hör inte vad ni säger.

Veckans tips