Bästa spelet: Noble Touch

SPEL

V75-baksmälla i Fucking Åmål. Visst, så skulle man kunna se på saken.

Men det gör inte jag. Ärligt talat: Vad är stor sport mot doften av miljoner?

Omgången är fruktansvärt spelbar och jag har hittat en hög bortglömda fynd.

Count’s Dream i V75-1 singlas på många håll, hästen är brafavorit, och även om jag skulle vilka göra tummen ner tar det emot en aning. Hästen är bra, kusken Björn Goop offensiv och hemtam i Åmål och spåret perfekt. Chans, absolut, men ingen spik för mig.

Förtjust i Noble Touch

Jag är nämligen förtjust i Noble Touch. Han gjorde ett starkt lopp som knappt slagen tvåa senast och min tanke är att det rent av kan bli spets nu. I så fall ställer jag mig i utbetalningsluckan.

Gulddivisionen (V75-3) håller inte världens bästa klass men det struntar väl jag i när jag har ett dunderdrag. Leonardo Bob är bara streckad på åtta procent och det är något vi ödmjukt ska tacka och bocka för. Femåringen var en av de bästa fyraåringarna i landet förra året men tappade formen i slutet av säsongen. Senast var han kraftigt förbättrad som trea i ett taktiklopp där han spurtade strålande i 1.11-fart sista 800. Som sagt, här är spelarna ute och cyklar.

Varning för norrmän

Kallblodsloppet är svårt med en massa norska djur till start. I höstas varnade jag för Krembest inför ett V75-lopp på Färjestad. Norsken var komplett oduglig men är tydligen kroniskt ojämn. Om han har en bra dag är han bra nog att speeda ner allt, streckad på fyra procent, snacka om fynd.

I V75-6 är jag sugen på att spika Conlion Sardin. Han var toppfin i ledningen senast, för första gången utan skor och det blir samma balans igen. Inner bakom bilen är inget drömläge i Åmål men hästen är blixtrande snabb och det kan gå. I spets är det bra chans, bakifrån är det heller inte alls kört.

Sista loppet är svårt, om inte kanonen Sport Brodde vinner trots bakspår. Jag orkar dock inte spela med hästar från såna lägen på 800-metersbana utan bjuder i stället på ett fullständigt vansinnigt bud, ja, det är lite tvångströjevarning...Bruce Croute heter dårdraget och han är oprövad i tuffa gäng, men jag vill gärna vara först, innan oddset börjar sjunka. Jag tror att han kan vinna och noterar dreglandes att han bara är streckad på sju procent.

Helgens tips:

ARTIKELN HANDLAR OM