Vinnarna tar allt – då blir travet mer spännande

SPEL

12,36 på mitt fynd, nioprocentaren Krembest, var inte helt fel i lördags.

Norsken visade härlig fart när han brakade till spets, sen var loppet kört för övriga.

Mina andra ”klaringar”vann inte men visade att de hade kunnat göra det.

Om...

...Noble Touch i V75-1 inte hade fått en hemsk resa utvändigt ledaren i vansinnestempo innan han tog över ledningen, då hade han väl ändå vunnit?

Han höll i alla fall på ett strålande bra sätt som tvåa bakom brakfavoriten och jag ångrar absolut inte liret. 6,60 på toton var helt klart spelbart. På honom igen bara, så fort han visar sig i startlistorna.

Strulade till sig

...Danne Widegren bara kört någon gång med Leonardo Bob hade det visslat till. Nu var Widegren passiv och drog inte i högertömmen förrän övriga var i mål. Till Dannes försvar ska sägas att det strulade till sig varvet kvar när tåget gick. Leonardo Bob gjorde en ljudbang över mål och vi sorterar förstås in honom i rutan ”spelas nästa gång”.

...Conlion Sardin inte kastat sig i galopp i starten hade han varit segerfarlig. Upphämtningen var mycket stark och jag lirar gärna Sardinen i näst start, hårt.

Annars var det kluvet att se loppen från Åmål, jag kan inte påstå att jag gillar trav på 800-metersbana. För mycket avgörs i starten och sånt ogillar jag.

Men det var ändå kul att se kuskarnas agerande, det kördes hej-vilt i loppen och ledaren fick veta att han levde. Så här borde det se ut även i vanliga lopp, på 1000-metersbana.

Men glöm det.

Då är det som om kuskarna somnar igen, då vågar ingen göra bort sig eller ta en rövare på samma sätt som i Åmål. Underligt.

Mer poker i travet

Nej, omfördela prispengarna, mer till vinnaren, mindre till tvåan och trean.

Det ska vara mer poker i travet, vinnaren ska snudd på sopa rent på bordet.

Då skulle kuskarna verkligen tvingas att hitta på något.

När jag ändå är i gång och tycker:

Är det bara jag som vill ha bättre markerade mållinjer på våra travbanor? Är det inte ganska väsentligt att veta när kusarna passerar mål? Fattade ni var målet var i lördags? Jag har spelat på hästar i 25 år så jag kanske är för ovan.

Nej, inför en standardiserad mållinje på alla svenska travbanor. Målskylten ska exakt likadan ut, oavsett var någonstans i landet du är. Om inte jag kan se målet, hur är det då för en tittre som kommer för första gången eller en besökare?