Faksen – som en straffspark utan målvakt

Micke Nybrink: J-O Persson kan blunda och klippa till

SPEL

Två världsstjärnor på V75 i Östersund, Scarlet Knight och Järvsöfaks, gör att jag inte filar på ett jättesystem till i morgon. Kul att se, inte fullt lika festligt att spela på.

Vem som är klarast? Faksen förstås, straffspark utan målvakt. J-O Persson kan blunda och klippa till.

Stefan Melander däremot får koncentrera sig lite för att toffla in Scarlet Knight i V75-6. Lutfi Kolgjini har nämligen inte planerat någon läggmatch med Egon Lavec. Han ger Erik Adielsson ordern: ”Kör i spets tills Egon stupar – eller vinner.” Bra, alla borde resonera som Ludde, vi vill ha sport, inte uppvisning.

Det skulle vara förbannat läckert att se Scarlet bakifrån nu, se honom braka fram sista 700 – sånt är jag svag för. Travsport när den är som bäst.

God klass

 Omgången i övrigt håller god klass och jag börjar med att hoppa över favoriterna, de får ni göra vad ni vill med. Räkna inte med att jag haussar någon av dem, för när Faksen och Scarlet vunnit får det f-n vara nog. Här är mina motbud och rysare:

 V75-1: Visst kan favoriten Mysig blåsa till spets och vinna, formen är overkligt bra, men jag varnar för Walniglia. Upploppet är hennes bästa sträcka och jag markerar henne tidigt.

Ett annat tips är att plocka med alla Robert Berghs hästar. Han har stallet i fortsatt dunderform och i V75-2 stormvarnar jag Bergh och blixtrande speedige Second Sand (14 %).

Stor risk för galopp

Late For Dinner är en ”bra” favorit i V75-4. Hon galopperade i en provstart senast, travade illa till slut i loppet och ska nu ut på sin första långresa. Det låter inte som en mordvinnare i mina öron. Det är väl i och för sig inte Västerbo Memory (Bergh, 6 procent) heller men hon är helt okänslig för positioner och felfri kan hon krossa allt och vinna med 20 meter. Men – galopprisken är ohyggligt stor. 

Paperboy signalerade uppåtform efter galoppen senast och är utan tvekan en av fältets två bästa hästar, tillsammans med Fasching. Paperboy är trots detta bara streckad på nio procent och det är förstås högintressant.

Rambo Briljant i V75-7 är en kanon och känslan är att han närmar sig formen igen. Han borde ha bra chans och är den givna spiken för oss torskar som längtar till den 25:e.

Helgens tips

Micke Nybrink ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM