Jackpott – och riktigt svårtippat

Micke Nybrink: Spikar? Det är nog bära eller brista som gäller

SPEL

Jackpott på V75 och det svårt, man kan nästan höra signaturmelodin till ”Mission impossible”.

Så blir det när Järvsöfaks och Scarlet Knight pustar ut i stallet.

Spikar? Bra fråga, det är nog bära eller brista som gäller.

För att tala golfspråk: fram med drivern, sikta på flaggan och klipp till, hårt.

Favoriten i V75-1, Carbondale, är ingen spik för mig. Han fick ge allt för att hålla undan för utvändige Red Chief senast och det kan bli ombytt ordningsföljd nu. Men jag tror ändå mest på biffige Jademack Ås (25 %). Han var bra på opassande distans bakom Saddle Brook senast och gynnas av 2640 meter.

Glued blir hårt spelad i V75-2 och är bra nog – men ett orutinerat sto som ska ut på vift för första gången litar jag inte på. Nej, här håller jag hellre ”Gamla Bettan” Sweet Lady Gel (14 %) i handen. Hon har tänt till på slutet och var fin när hon small förbi senast.

Bakspåret fäller Wellington Zoot?

Vore det inte för att Wellington Zoot (34 %) hade bakspår i V75-3 skulle jag lova vinst. Han var grym som knappt slagen trea näst på Valla senast där han pressande ilsket i dödens, och senast vann han med bomullen kvar i öronen och ”norsken” oanvänd. Läget suger – men, som sagt, våga och vinn. Det är i stort sett bara Scottie Pippen att slå.

Picasso Hornline är ett spikförslag på många håll. Jag tvekar, att singla i lägsta klassen brukar inte vara något hit. Hästen ska också resa 100 mil och är verkligen ingen globetrotter. Jag vet inte om Champo Bar (12 %) klarar starten – men gör han det och hittar till spets kan övriga klappa sig där bak.

Kallblod och 15 hästar i V75-5, några är dessutom norska hit med en karta Magnecyl. Vem som vinner? Om jag måste klämma ur mig någon för det bli Idenors Janne. Han var dunderbra för tre starter sen och har mött Faksen två gånger i rad sen dess.

Guld har jag kört i badkaret. Jag vet, men någon jäkla gång kanske det funkar? Prince Apanage till spets, Hilda Zonett pressar i dödens och så smyger Self Timer (39 %) med i draget. Sen smäller det, Self Timer brisar förbi och vinner åkandes.

I sista finns det en trolig och en rolig. Den troliga är Controls Crown (70 %) som blir allt bättre och luringen heter Gourmet Lavec (1 %), även om läget är en katastrof. Men, vad fasen, men kan ju inte få allt.

Helgens tips

Micke Nybrink ([email protected])