Traditionellt – även i tipsen

SPEL

Midsommar och V75 i Kalmar på söndag, vi känner igen oss numera.

En bra häst som tar till ledningen och vinner på V75, samma gamla visa, ingen är förvånad efteråt.

Visst är det är tryggt med traditioner.

Jag har hittat två fina spetsvinnare, ingen av dem är favorit.

Caprice Hörda är spelarnas val i V75-1. Jag reser mig inte upp och skriker ”va, är dom inte kloka?”. Nej, hon har varit strålande på slutet och är motiverad favorit. Men – nu är det ju det här med spåret. Inner bakom bilen är en klassisk favoritfälla. Caprice Hörda kan öppna fort men jag tvivlar på att hon kan hålla raketen J.D.Crown ifrån sig den första biten. Strulchans alltså.

Vad händer sen? Jo, mitt drag, Another Leaf tar över och sen spelar det ingen roll hur bra Caprice spurtar. Another Leaf är flera klasser bättre i ledningen än bakifrån, ska tävla barfota runt om för första gången och kan öppna blixtrande. Ni kanske minns när han vann på trion den 25 april? Då gick han 14,6 full väg i front och jag kan avslöja att han är precis, eller minst, lika vass nu.

Nu är det dags för Reggae Kärn

Nästa spetsvinnare hittar jag i V75-5. Ni som följt mina krampaktiga försök i den här spalten vet att jag brukar tjata om Reggae Kärn så fort hon visar sig. Hittills har det varit utan framgång: Mer än en gång har hon suttit fast med allt sparat. Och jag är en tjurig jävel, jag ger mig inte.

För två veckor sedan gjorde Reggae Kärn första starten efter en paus och såg då läcker ut i spets men kunde inte svara en mycket bra häst den sista biten. Med loppet i kroppen är hon ännu vassare och att hon för första gången körs av Örjan Kihlström är inget minus. Jag räknar med att hon leder hela vägen.

Fernando Gelj är ett långskott

I V75-4 har jag fått griller i huvudet. Jag inbillar mig att Fernando Gelj (5 %) kan skrälla. Han har mött kanoner på slutet, Pine Cam, Bestseller och Lill Adolf har segrarna hetat i hans tre senaste lopp. Visst är det här ett långskott men jag tror inte, för att damma av en gammal klyscha, att de springer ifrån honom.

Andra sjövilda bud: New Grove Escudo (vass näst senast, strul senast), You Never Can Tell (urstark, nu med Jorma) och Flambe F.H. (grym form, om någon är värd en vinst så).

Helgens tips