V75 är skit - satsa på V65 istället

Micke Nybrink: Det är på onsdag eller söndag man borde lägga degen

SPEL

Hatar att skriva det men det var stolpe ut i söndags.

Another Leaf hoppade precis när favoriten Caprice Hörda planenligt tappat ledningen.

Att Another Leaf gick starkt som trea efter galoppen kändes mer som ett hån än ett kvitto på att jag var rätt ute.

Men det var bara första käftsmällen.

När mitt skrällbud Fernando Gelj, streckad på åtta procent, torskade på målfoto som eventuell 13-oddsare var jag ingen vacker syn hemma i soffan: illröd i ansiktet, spottande, svärande med mord i blicken.

När, några minuter senare, spiken Reggae Kärn kontrades ut på ritsen föll jag utslagen baklänges med glasartad blick, ten and out.

Det var inte förrän i V75-7 som rättvisa skipades när mitt drag Flambe F.H. gjorde mos av storfavoriten Hot Shot Knick till goda 5,49 i odds. Men, som sagt, då var jag redan utburen i omklädningsrummet och hade knappt kvicknat till.

V75 är ett skitspel. Så är det, säg inte emot. Det är för svårt. Hur man än jobbar och rankar och sliter så går det åt skogen.

Bästa hästen vinner inte

Anledningen är att loppen är otroligt jämna och att slumpen avgör. Bästa hästen vinner inte alls lika ofta som man är van vid i vanliga lopp. Anledningen är alltså att det skiljer så lite mellan hästarna.

V65 däremot är ett bra spel, i alla fall för oss som tar det här på allvar. Loppen är sämre och mer ojämna och man kan nästan alltid stryka bort minst halva fältet som chanslösa.

Egentligen är det på V65, onsdag eller söndag, som man borde lägga degen. Söndagarna är rena guldgruvan när många av oss spelare är ”bakis” och dåligt pålästa.

Vill inte ha ett nytt Norge

Ändå kommer jag att fortsätta plåga mig själv med V75 – det är ju så kul. Men om jag vore listig skulle jag spela V65 och inget annat. En dag så ska jag bli bra, men kanske inte i dag.

Till sist: Solvallas banveterinär Lars Audell kritiserar kuskarna för att driva hästarna för hårt.

Det är möjligt att han i vissa fall har rätt – men hur fasen kan han ha sett det? Han låter ju halta hästar starta var och varannan dag. Att förbjuda körspö tror jag inte på.

Vem vill ha ett nytt Norge där kuskarna gungar, rycker, tjoar och viftar i ren desperation över att de inte har någon pisk. Det ser för taskigt ut.

Veckans tips

Micke Nybrink ([email protected])