Favoriterna ger dig en lugn vecka

Micke Nybrink: Jag är mentalt förberedd på att sju rätt ger 1500 spänn

SPEL

Veckan har varit lugn med bara fem V75-lopp att syna.

Ingen normalt funtad människa tror väl att Scarlet Knight och Baron Indika förlorar sina lopp?

Men du då, din knäppskalle, hör jag genast någon säga. Du brukar ju såga brakfavoriter som sen vinner med 40 meter.

Det är alltså favoritvarning i Gävle i morgon. Jag är mentalt förberedd och lovar att inte ta till repet om sju rätt ger 1500 spänn.

Men det kan ju också smälla i de andra loppen och det behöver inte vara fel att ta hjälp av de två dunderfavoriterna i jakten på hundra lax, lagom till semestern.

 I V75-2 kommer Another Leaf ut igen, hästen jag tutade ut förra veckan. Han gick som ett skott efter galopp då och hade vunnit felfri, från spets.

Another Leaf sprang barfota runt om för första gången och kommer att gå med samma balans igen. Jocke Wallin laddar för ledningen eftersom femåringen är flera klasser bättre i den positionen. Ta senaste prestationen och lägg till 20 meter så får ni ett mått på hur bra han är i front.

Det enda lilla orosmolnet är B.C.Wiper med spår innanför. Han skulle kunna svara ut mitt drag och förstöra allt, men jag hoppas att Torbjörn Jansson tar sitt förnuft till fånga och släpper.

 Finalen i E3, V75-6, tror många ska gå till Luxury Ås. Det gör inte jag. Senast var han ytterst nära galopp i första sväng och övertygade sen inte ett dugg när han höll undan från spets. Okej, nu överdriver jag lite – men här slickar vi inte röven på favoriter i onödan.

Min vinnare i loppet är Spray, en son till Viking ”fenomenet” Kronos som inte är så lite lik sin far. I försöket glänste han när han vann med 20 meter från dödens och nu är jag inne på spets och slut. Spray är ingen färdig racer ännu och kan uppträda omoget – så ta inget banklån för att lira. Men, om han funkar så blir det åka av!

 Flying Herkules har förekommit ganska ofta i den här spalten. Senast vann han okörd och gav goda 5,90. Vi får kanske inte samma fina odds den här gången också, men det bör vara bra chans att han leder runt om i V75-7.

Helgens tips

Micke Nybrink ([email protected])