Kingworld – vilken härlig jackpott-häst

Eddie Ekman: Lindmarks ”skiträdda” favorit var chanslös

SPEL

I dag lyfter vi på sommarkepsen – för oss själva. Och dom som hängde på våra V75-system i jackpott-omgången i lördags.

Skryt luktar illa har min generation lärt sig, men dryga 25 000 i vinstkronor är väl å andra sidan luktfria.

Omgången i lördags såg lite småknepig ut. Och vingligt blev det för en del favoriter. Men kollega Magnus Jacobsson och jag kom helt rätt på upplägget. Singlade förstås dunderfavoriten Hilda Zonett och placerade också norske kallblodet Ulfsruds Rigel som sparstreck. Hilda vann elegant och lätt, Ulfsruds Igel däremot fick det kämpigt ute i ingemansland men var bara starkast och bäst. Båda vinnarna ambitiöst framkörda av omgångens stora segerherre, Robert Bergh. Det var också han som smällde till med Kingworld från ledningen och såg till att det blev lite skjuts i utbetalningarna.

Ingen lycka alls för Lindmark

Annars var det ju meningen att Sveriges meste champion skulle få vinna V75 för sista gången på hemmabanan; Stig Lindmark,67 år och 62 championtitlar och över 3 200 segrar på meritlistan.

Det ville sig inte alls. Trots att det inte fallit en droppe regn i norrland i sommar vräkte plötsligt regnet ner som gjorde banan skitig – och Lindmarks ”skiträdda” favorit var mer eller mindre chanslös.

Vi var många gamla travlurvar som så innerligt hade hoppats att genomsymptiske Lindmark skulle få avsluta V75-karriären på ett värdigt sätt.

Så snyggt var väl annars inte tv:s ständiga vevande av Lindmarks kollaps på grund av hjärtbesvär på upploppet. Som hände – för sex år sen.

Ett frosseri i obehagliga scener

Dramatiska bilder och när nu Lindmark skulle köra sitt sista V75-lopp på hemmabanan gick det förstås inte att undvika köra en story på det. Men jag vet inte hur många gånger tv flåshurtigt blåste på med bilderna under veckan. Rena frosseriet i ändå rätt obehagliga scener.

Undrar hur nära vänner och anhöriga till Lindmark kände sig?

Veckans tips

Eddie Ekman