Det är på tiden att Åke är kaxig

Martin Berg: Jag kämpar och sliter - men hästjäklarna springer aldrig som man vill!

SPEL

Nu ska vi snacka spöken igen. I måndags blev äntligen det så kallade Råsundaspöket arkebuserat av Hammarby. Landskrona gjorde sig också av med sitt genom att vinna mot Malmö för första gången på 28 år. Nu är det dags för mig att bli av med mitt...

Jag syftar givetvis på ”spöket” att aldrig få in V75. Jag kämpar och sliter, svetten rinner och hårtestar slits. Ändå springer aldrig hästjäklarna som man vill!

Veckans omgång ser inte helt enkel ut och det gäller verkligen att komma rätt på det. Annars finns det där spöket kvar ett tag till. Vi börjar från början.

B.C. Wiper är bortglömd i andra. Han var trea i Gävle efter att ha fått hårt tryck hela vägen. I starten efter satt han fast, men spurtade vasst när chansen kom.

Ingen Naglo eller Tsar d´Inverne

Senast gick han utvändigt om ledaren och vann okörd på 1.13,3. Låter det verkligen som en häst som bara ska vara streckad på nio procent av lapparna?

Femte är öppet. Mest tror jag på Solero Briljant. Han hade gott om krafter kvar senast och Peter Untersteiner är positiv. Men glöm inte superskrällen....

Stoneclear Leader mötte stjärnor som Naglo och Tsar d´Inverne senast. Visst är det långsökt, men hästen har bra smygläge och det kan bara säga PANG på upploppet.

Åke tar sig ton – äntligen!

Jubileumspokalen är ett mycket fint lopp och för en gångs skull tar ”Svanen” i och är kaxig. Han säger att Gidde ska slå de andra från dödens. Härligt! ”Ludde” är lika kaxig han och säger att Revenue har toppchans att vinna från spets igen.

Den enda som är lugn och sansad är ”Tarzan” om Scarlet Knights segerchanser. Vem tror ni vinner?

Glöm bara inte bort fransmannen Flambeau des Pins. Han var tunt jobbad inför Hugo Åbergs och fick dessutom ett opassande lopp på en opassande distans.

Avslutningsvis tror jag mycket på Simb Moonzoom och Jim Frick i sista. Jim säger att han kan ta ledningen om han vill. Det är klart att han vill... Simb Moonzoom kan bli min V75-Ghostbuster.

Kan Bajen och Landskrona så kan ni och jag. På dem bara!

Helgens tips

Martin Berg