Couch Doctor omgångens bästa streck

Micke Nybrink: Snacket är enkelspårigt inför V75-3

SPEL

Human Behaviour bla bla, Energetic bla bla bla... Snacket är enkelspårigt inför V75-3.

Blaha, säger jag, och blaj. Går ni med skygglappar? Blackout? Har ni glömt Couch Doctor?

Som 13-procentare är han omgångens roligaste streck.

Visst är både Energetic och Human Behaviour aktuella – men det känns som tipssnacket hamnat snett.

De är inte överlägsna och det kan definitivt strula. Energetic kan missa spets från innerspåret, inner bakom bilen är alltid svårt även om man som Energetic är startsnabb.

Couch Doctor är underskattad

Snyggingen Human Behaviour riskerar dödens och ska dessutom resa svettigt långt. Nej, schas med er, Couch Doctor (13 %) är mitt givna drag i loppet.

Anders Lindqvists spurtkanon är ständigt underskattad och det är förstås tacksamt. Lindqvist må vara överoptimistisk (vi är rätt lika) men han berättar i alla fall att hästen ska lättas rejält nu och att man nästa år siktar på USA och de stora loppen.

Annars är det högst troligt att Åke ”Asterix” Svanstedt inleder omgången.

Bourbon Jazz var läskigt tapper som tvåa på Valla senast, knallade fram i dödens och höll strålande bakom McCoy Hoss.

Svanstedts kusar är osannolikt bra – vad gör karln med dem? – och det är lugnast att betrakta alla hans ”soldater” som livsfarliga, i vissa fall oövervinnliga och hur som helst alltid starkare än man kan tro.

Kan bli rena spritfesten

Från Bourbon till Ballantines, det kan bli rena spritfesten till att börja med: Ballantines Finest är nämligen ett hett bud i V75-2. Men – hon är oväntat mycket spelad och jag varnar för snabba Canneloni (13 %) som såg riktigt tankad ut efter en snäll resa senast.

Luringen i svåra V75-4 heter Esteemed (6 %), han är klart bättre än raden, och i V75-5, kallblodsloppet, spikar jag norske Bokli Eld trots bakspår på tillägg. Jag räknar faktiskt med uppvisning. Vinst med 20 meter?

Visst, Happy Allan var ”stenandes” i V75-6 men jag hörde Mathilda Aubiose (10 %) skrika ”lira på mig nästa gång” när hon passerade mål som fastlåst senast.

Baron Indika i sista? Nja, är han fortfarande i form? Det vete fan. Jag stormvarnar för Top Guard (12 %) som nog aldrig varit bättre än han är nu.

Helgens tips

Micke Nybrink ([email protected])