I morgon finns inga ”Faksar” att luta sig mot

SPEL

I lördags trodde jag sju rätt skulle ge ett par tusen. Det var ingen av mina ljusare stunder.

V75 är världens bästa högvinstspel – och svåraste, din dumskalle.

Att två dunderfavoriter vinner gör inget. Spika och blås på i övriga lopp, allt kan hända.

Sju rätt gav ju faktiskt en halv miljon, trots att Gidde Palema och Järvsöfaks vann som ”mega-mega”. Men i morgon finns det inga Giddar eller Faksar att luta sig mot. Gazza Frontline (V75-1) är nog helgens klaraste. Han och Åke Svanstedt vinner V75-1 med en kulstöt om hästen är i närheten av vad han visade senast på Mantorp. Då var han enorm, jag satt med öppen mun och kan också lova att fyraåringen inte hade skämt ut sig i Derbyt; i morgon startar han i Klass II?

 Sonroys Vippy är bäst i V75-2 men tyvärr är han dum med voltstart, bäst med tätkänning och har åttondespår. Dessutom håller inte kusken Adielsson-klass, för att uttrycka sig snällt. Min vinnare är därför Chanson d’Inverne. Peter Untersteiner har stallet i kanonform och Chanson har varit toppbra i de senaste starterna. Med minsta lilla flyt lägger hon det här gänget på rygg.

Saddle Brook barfota

 Guldddivisionen, V75-3, är profillös och det är bara kul. Jag tror nämligen stenhårt på Saddle Brook, spets och slut är mitt scenario. Nioåringen var ruskigt bra när han ledde hela vägen på Bergsåker för tre starter sen, drog 1.11 sista rundan och gav inte Etain Royal ett lillfinger. Näst senast startgalopperade han men gick vasst bakom Hilda Zonett och i lördags satt han fast med allt kvar i mål. Senast kutade Saddle Brook med skor, nu blir det barfota runt om, precis som när han förnedrade Etain Royal.

 I kallblodsloppet röstar de flesta på grön kusk, Svanstedt, och Glöding. Jag varnar för Saras Tofte som övertygat i två raka i Norge samt startsnabba Sjur Rappen som är helt bortglömd.

 Jim Frick har en lovande häst i Cornetto Ås och jag gillade hans långspurt senast på Romme. I svåra V75-5 kan han vara den enkla lösningen då både häst och kusk är startsnabba, läget är perfekt och distansen kort.  E3-finalen vinner väl Luxury Ås, om han är någorlunda fräsch, och i sista hoppas jag att formlöse Baron Indika blir favorit.

Helgens tips