Giant Diablo kan bli en av de största

Micke Nybrink: Jag har sett två småstjärnor

SPEL

Luxury Ås sprang 11,8 när han vann E3-finalen och alla gjorde vågen.

Jag med, visst var han bra, förbannat bra, men jag såg två ännu bättre treåringar i Färjestad i helgen.

Två blivande elithästar, två småstjärnor.

Tipsen stämde hyggligt i lördags. Chanson d’Inverne var lika klar som jag anade och 5,26 i odds är aldrig fel. Cornetto Ås lekte med dem till 2,95 och norske Sjur Rappen ledde kallblodsloppet hela vägen och gav goda 6,74.

Nordisloppen på V75 är för resten rena skämtet numera. Antingen startar Järvsöfaks och då kan de skicka prischecken med posten redan på fredan, och när Faksen står hemma i stallet räcker det att strecka alla hästar med ett NO i programmet, norska hästar alltså.

Esteemed vann – så klart...

Liret var det ja. Jag rev ut mig direkt. ”Mordvinnaren” Gazza Frontline hoppade kråka i första sväng och sen vann såklart Esteemed, hästen jag trodde så mycket på gången före. Fan!

Så här är det: Heter de inte Gidde Palema, Järvsöfaks eller Victory Tilly så kan de förlora, jättefavoriterna på V75. Det kan löna sig att stänga ögonen och fantisera om en tidig galopp för storfavoriten, att visualisera floppen. För det är ju så himla kul när man garderat och drömmen blir verklighet. Ärligt: Finns det något roligare?

I V75-3 hade jag också spikat, Saddle Brook. Jag vet inte vad grabbarna höll på med, trodde de att loppet var 1140 meter? I mitt program stod det 2140. Varför händer sånt där aldrig när man spelat köhästen?

Gentle Son en riktig kanon

Jag tjatade om två blivande kanoner och utan att ta äran av Luxury Ås påstår jag att Svanstedts Gentle Son ser ut att kunna bli hur bra som helst. Åke jämför honom gärna med Gidde Palema och Zoogin när de var tre år. Ni såg väl att han gick i dödens på Luxury Ås och ändå ledigt hade knäppt Luxury om Åke bara kunnat köra med honom till slut.

Den andra kanonen vann E3-finalen för ston i fredags: Giant Diablo joggade runt packet med klippande öron och vann på 12,3. Tränare Roger Walmann sa att hon är den bästa häst han tränat och att det fanns en sekund sparad. Om inte Giant Diablo är ett av Sveriges bästa ston om två år så ska jag – nja inte sluta med golf, men några jultidningar kan jag väl alltid kränga.

Veckans tips