Min favorit - Miss USA

Micke Nybrink: Sex hästar i högsta klassen - fiasko

SPEL

På söndag avgörs Derbyt, synd att det kanonloppet inte är med på V75.

Istället bjuds vi på sex hästar i Gulddivisionen.

Sex hästar i högsta klassen, fiasko är inte att ta i.

Nej, kör V75 på småbanorna oftare, Tingsryd vore en given succe.

V75 på Jägersro inleds med ett lopp där många spikar Count´s Dream. Men jag pallar inte. Bakspår på sprint och en häst som är mer stark än snabb, nja, jag vädrar torsk. Elit Gelj är jag svag för och han har varit vass i två starter efter halsoperation.

Näst senast läcker när han gled undan i spets och senast kördes han med bredsladd och spinnande bakhjul första 500, i dödens i ett rövargäng, det gick under 1.09 första 500. Förutom Elit Gelj plockar jag även med Kickan Silvio (form!) och Com Milliona (snabb ut).

Shergar Boko är en lovande treåring som inte behöver backa för de äldre killarna i V75-2.

Shergar har mött Gentleman, Gazza Degato och Gentle Son på slutet och det är hästar som skulle ha varit brakfavoriter här.

Guld orkar jag knappt kommentera. Räkna med gåsmarsch, om det sedan är Energetic eller Tag The Devil som anför vet jag inte riktigt, bilstarter är hopplösa att räkna på. Men ledaren vinner nog. Väck mig sen.

Stoloppet, V75-4, är roligare, eller rättare sagt ursvårt. Jag har ett dunderdrag, tror jag. No Compromise var strålande i V75 i Kalmar i juni, hoppade i första sväng och gick starkt som trea. Sen tappade hon stilen – men senast såg jag V75-form igen i hennes 1.13 sista rundan efter galopp. Johnny Takter kör och det är ett jätteplus.

Miss U.S.A. har jag mässat om förr, bland annat näst senast då hon raketspurtade i ett V75-lopp som Walniglia vann. Nu är det läge för spets och om hon lyckas med taktiken går jag och ställer mig i utbetalningsluckan. Så bra är hon.

Blir Classio favorit i V75-6? Hoppas det, honom tro jag inte ett skit på. En felfri Crocodile Broline har toppchans, tyvärr är det galopprisk med andraspår och voltstart. Spika och blunda eller gardera hårt.

I sista kan man blunda igen – och peka. Svårt, svårt, svårt. Jag satte fingret på Blackfoot Browning som gav ordet upploppsrökare ett ansikte senast.

Helgens tips

Micke Nybrink ([email protected])