Travets sparförslag skjuts upp

”Det applåderades av alla på mötet”

SPEL

För två veckor sedan presenterade Svenska Travsportens Centralförbund ett sparförslag på 63 miljoner kronor. Förslaget upprörde många aktiva inom travet väldigt upprörda. I går beslutade STC att skjuta upp beslutet om sparåtgärder till 21–22 oktober.

Vid ett möte i Förtroenderådet i Malmö i går, där landets sju regioner, sportens basorganisationer och STC ingår, var alla överens om att förslaget kräver mer tid.

Förtroenderådet enades om att tillsätta en referensgrupp som ska ledas STC:s ordförande Patrik Sandin, i gruppen ingår även STC:s generaldirektör Ulf Hörnberg och ATG:s vd Bengt Jönsson.

De har fått uppdraget att utarbeta ett gemensamt förslag där 63 miljoner ska sparas och en ”betydande del ska vara av bestående karaktär”.

Applåderades

– Många anser att man fått för lite tid från att sparförslaget presenterades till att det skulle klubbas igenom i helgen. Nu skjuts det upp i en och en halv månad och det applåderades av alla på mötet, säger STC:s informationschef Mats Fransson.

Skulle slå hårt

Förslaget, att spara 63 miljoner kronor, skulle drabba Norrlandstravet hårt eftersom man skulle bli av med 40 tävlingsdagar, cirka 400 travlopp. Skellefteå, Solänget och Dannero skulle bli av med åtta tävlingsdagar var, sammanlagt 24 dagar.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM