Olustigt med alla favoriter

SPEL

Visst är det skönt med en bra spik på V75, en häst att bygga systemet kring.

Men när två av världens bästa travare dyker upp i varsitt lopp börjar det bli lite jobbigt för mig.

Jag får ändå böja mig för fakta.

När jag desperat bläddrar vidare och hittar ett par, tre till som jag skulle ha kunnat tänka mig att spika i en svårare omgång... ja, då sprider sig olusten i kroppen, då bryter kallsvetten fram. Jag hade samma känsla senast det begav sig, på Bergsåker den 23 augusti.

Men vänta nu, låt oss inte skena iväg, hur slutade det då? Jo, Gidde och Faksen vann och sju rätt gav 550 000 kronor. Det är fakta, mina idiotiska känslor får jag lägga åt sidan. Vi kanske i stället ska vara tacksamma för att det finns två spikar som inte kan förlora? För fasen, en halv miljon duger fint åt mig.

Spets och slut för Pontus Sund?

Gazza Frontline i V75-1 är en av de där andra tänkbara spikarna, men nu har vi ju Gidde och Faksen, spikarnas spikar, och då fnyser jag åt en halvkanon som Gazza. Han travade inte bra efter galoppen senast (säg inte emot!) och nog är det 50 procents chans att han bränner.

I V75-2 tror jag på spets och slut för en 24-procentare. Pondus Sund har tänt efter skoryck och är på tårna nu. Näst senast spurtade han rappt i V75-leran i Rättvik och senast gjorde motståndarna allt för att köra livet ur honom i ledningen i ett V65-lopp. Det var som om det var alla mot Pondus men han slog tillbaka ilsket och blev fyra med många dunkar i ryggen. Innerspår passar fint, Pondus piper i väg fint och kusken Joakim Sternsjö må vara lärling men han är en orädd och rutinerad driver.

Sävaflickan är mitt panikdrag

Chanson d’Inverne (V75-4) skrek jag ut senast och hon avgjorde med ett gapskratt. Nu är risken uppenbar att hon vinner igen som klar favorit. Aj, aj, aj. Nej, jag orkar inte med det här, det är i alla fall ett lärlingslopp och då finns det hopp, då körs det för vinst på många händer. Sävaflickan (7 %) är mitt panikdrag. Hon var otäckt bra när hon gjorde mos av allt näst senast och är utan tvekan starkaste hästen.

DD-loppen hoppas jag slutar 4–3. Toy Ball spetsar och vinner V75-6 och sen blir det the same old story i V75-7: Optimus Sund missar inte ledningen och sen är det klart.

Helgens tips

Micke Nybrink