Ladbrokes utsatt för spelkupp på travet

”Vi har stoppat utbetalningarna”

SPEL

Strax innan det tionde loppet skulle starta på Umåker i fredags genomfördes en spelkupp.

Omsättningen på platsspelet femdubblades plötsligt när en person satsade 50 000 kronor på en chanslös häst.

Därmed bidrog han till att andra spelare hos den brittiska vadhållningsfirman Ladbrokes kunde kamma hem 400 000 kronor.

– Vi tror att flera personer agerat tillsammans varför vi stoppat utbetalningarna och startat en utredning, säger en representant för Ladbrokes till Västerbottens Folkblad.

Efter fredagens tionde lopp hoppade totospelarna till när platsoddsen ropades ut: 28,18, 10,81 respektive 19,37 gånger pengarna gav de tre första hästarna i mål. Orsaken var den insats på 50 000 kronor som gjordes just innan starten på en och samma häst, en som för övrigt var chanslös och slutade oplacerad.

Ovanligt mycket spel

På just det tionde loppet på Umåker hade Ladbrokes mottagit ovanligt mycket spel. Enligt uppgift handlade det om 10 000 kronor vardera på samtliga hästar i loppet – utom den häst som spelaren i Umeå satsat 50 000 kronor på och därmed höjt platsoddsen markant på banan på övriga hästar. Dessa följs av Ladbrokes.

Vadhållningsfirman hade på måndagen ännu inte betalat ut några pengar utan startat en utredning på grund av det inträffade.

– Det är tydligt att flera personer tillsammans vridit till det här och på så sätt kom förbi vår övervakning av stora spel. Det finns ju maxbegränsningar på hur mycket vi tar emot per spel på såna här mindre lopp, säger Ladbrokes representant.

TT-Sportbladet