Ni behöver en näsknäpp, Ladbrookes...

Micke Nybrink: Pröjsa eller lägg ner verksamheten

SPEL

Vi läste om det förra veckan, spelaren som gjorde det perfekta liret.

Vadhållningsfirman Ladbrokes gick på en blåsning, drygt 400 000 kronor blev vinsten.

Men Ladbrokes tänker inte betala ut. De pratar i stället om bedrägeri.

Själv anser jag att spelet är briljant. Pröjsa eller lägg ner verksamheten på trav.

Det här är ju vad alla gamblers går och drömmer om, att hitta ett sätt att spela utan att riskera förlust. Tänk om vi kunde uppfinna ett system som innebär att vi kan satsa på både svart och rött på roulette och ändå vinna, ett idiotsäkert system. Sen åker vi ner till Monte Carlo, spränger banken och lever lyxliv i resten av våra liv.

Släpa Ladbrokes till domstol

Spelaren som blåste Ladbrokes gjorde något åt det hållet, han klev in på både svart och rött. Svart var att lira elva hästar plats hos Ladbrokes, rött spelade han hos ATG, på den tolfte och sista hästen i loppet.

Eftersom ATG håller i toton blev det bottenodds på den tolfte hästen (en braklus) och fantasisiffror på de andra elva. Det är så snyggt att man får tårar i ögonen.

Om Ladbrokes är så korkade att de tar spel på svenska hästar utan att sätta egna odds, och av ren lättja och snålhet snor ATG:s odds – ja, då ska de ha en sån här knäpp på näsan. Om de inte betalar ut vinsten tycker jag att spelaren ska gå till domstol.

Viktigast av allt: Ladbrokes har ju tagit emot spelen, när de väl har gjort det är det bara att betala, annars är deras trovärdighet som bookmaker noll. Jag skulle aldrig drömma om att spela hos ett sånt bolag. Som spelare ger jag mig in leken med oddsen emot mig, om jag nu lyckas hitta ett sätt att skaffa mig ett övertag ska jag gratuleras och hyllas som en hjälte, inte hängas ut som en bov.

Nätbolagen håller i stålarna

Till er som spelar hos nätbolag typ Ladbrokes säger jag bara, varning, de skiljs ogärna från sina slantar. Om ni någon gång skulle göra ett klipp är det inte otänkbart att de skriver om reglerna, ger er en spark i baken och vägrar betala ut.

Till sist: Även ATG får skärpa sig. ATG.se fungerar fortsatt knackigt  på onsdagar och lördagar, ett par timmar före spelstopp. Jag har fått åtskilliga mejl från sura spelare. Vad problemet beror på vet jag inte – men så här vill vi inte ha det.

Veckans tips

Micke Nybrink ([email protected])