Enklaste vägen till vinst

– satsa på bästa spiken

SPEL

Enklaste vägen att sätta vinnare på V75? Lira ledaren.

”Spets och slut” är en travfloskel som alltid är högaktuell. I morgon tror jag att vi kan konstatera det i flera lopp.

Bästa spiken är ett skolexempel. Jösses, så klar han är.

Redan i V75-1 är det dags för dagens första spetsvinnare, det är i alla fall min tanke. B.C.Wiper har femtespår bakom bilen och inleder alltid som en störtloppsåkare. Han har inte haft läge att briljera med sin startsnabbhet  på ett tag – i lördags på V75 hade han tolfte över 1 640 och hamnade dundersist, men jag

noterade att hästen gick starkt i skymundan i det lopp som vanns av Blixt Pointer. I programmet läser vi att B.C.Wiper knallade 13,2/1 640 auto, vilket är fullständigt galet.

Fel sluttider

I veckan har det konstaterats att sluttiden i det loppet är fel på alla hästar; jag kollade själv med klockan och fick strax under 1.12 i 1 700 meter på B.C.Wiper.

Värsta hotet mot min chansspik är utan tvekan Giant Superman. Han slog B.C.Wiper senast de möttes, i V75-finalen på Solvalla den 9 augusti, men då forcerades Stålmannen till spets medan B.C.Wiper fick anfalla bakifrån och inkom tvåa – med överbetyg. Nu blir det ombytta roller och, hoppas jag, även ombytt ordningsföljd.

Minns ni att jag trodde på Sävaflickan i ett V75-lopp nyligen? Det sket sig fullständigt. Hon satt fast med alla krafter kvar i mål och jag svor och lovade ta revansch.

Givetvis vann hon gången efter, i Årjäng i lördags, och lika gjutet var att klantskallen Nybrink missade att hon startade. Nu dyker hon upp i V75-2 och jag rusar till totoluckan likt en tjur mot ett rött skynke. Sävaflickan är benhård och Åke Svanstedt kör. Är det toppchans eller bara toppchans?

Dagens klaraste heter Step Sweedy Boy (V75-6). Varför? Han är lika startsnabb som Ben Johnson, har innerspår bakom bilen över 1 640 meter och var senast tvåa med plus i kanten på V75. Sundare spik får man väl leta efter?

V75-7 är en prövning för plånboken. En kompis i Dalarna tjatar om att Rättvik-hästen Morassi är stenklar: ”Bjud på den så har du nåt rätt nån gång.” Eftersom han haft klart för sig tidigare har han mitt fulla förtroende. Spets och slut?

Helgens tips

ARTIKELN HANDLAR OM