Kuppmannen: Därför blåste jag Ladbrokes

”Man försöker alltid hitta sätt att vinna pengar”

SPEL

Den spelare som blåste spelbolaget Ladbrokes vann nästan en halv miljon. Men utbetalningen stoppades. Nu talar mannen ut om den stora spelkuppen.

– Det var en kick att hitta en lucka i systemet, säger han till Sportbladet.

TALAR UT OM SPELKUPPEN Mannen som blåste spelbolaget på 400 000 kronor funderar på att dra fallet vidare. Ladbrokes stoppade dock utbetalningen.

Inför det tionde loppet på Umåker, för drygt två veckor sedan, satsade mannen 5 000 kronor på tre hästar.

Dessutom spelade han 8 000 kronor på vardera av de resterande hästarna i loppet. Utom den sämsta och tolfte hästen på vilken han satsade 50 000 kronor hos ATG. Därmed steg oddsen dramatiskt på de andra hästarna.

– Det var inte bara jag, utan några kompisar till mig också. Vi förnekar inte att vi känner varandra. Men var och en har spelat för sina egna pengar, säger spelaren.

Utbetalning stoppad

Det blev en vinst på 400 000 kronor. Spelbolaget Ladbrokes såg dock direkt att det handlade om en spelkupp och stoppade utbetalningarna. Ladbrokes menade att det handlade om bedrägeri.

Varför gjorde du det här?

– Man försöker alltid hitta sätt att vinna pengar. Jag är intresserad av travsport. Samtidigt var det en kick att hitta en lucka i systemet, säger spelaren, som samtidigt betonar att han inte har något emot spelbolaget.

– Jag är inte intresserad av att svärta ner Ladbrokes. Jag vill bara ha mina pengar.

Nu funderar han på att driva ärendet vidare.

– Ladbrokes har i en insändare lovat att betala rättegångskostnaderna. Men de har inte sagt något om det direkt till mig.

Ladbrokes fruktar inte en rättsprocess och hänvisar till det brittiska spelorganet IBAS (Independent Betting Arbitration Service), som kontrollerar Ladbrokes.

– Vi välkomnar att han tar det här till en rättslig process. Vi står för hans kostnader och om han vinner får han sina pengar, säger Douglas Roos på Ladbrokes.

De spelare som vann pengar på samma lopp på Umåker har fått sina vinstpengar. Och mannen som stod för spelkuppen har fått tillbaka sina satsade pengar.

Stängt travtjänst

Efter blåsningen har Ladbrokes stängt ner sin travtjänst. Inom en nära framtid ska bolaget besluta huruvida man ska fortsätta med trav eller inte.

Ladbrokes tror inte att de kommer att förlora en eventuell rättstvist.

– Vi kan inte vika ner oss för personer som använder ojusta metoder. Han har en minimal chans att vinna målet, säger Douglas Roos.

Magnus Helander