Våga vara galen - då kan det gå

Micke Nybrink: Jag är alltså en het kandidat till de 55 miljonerna

SPEL

För att vinna 55 miljoner på V75 i morgon bör man vara lite galen.

Jag är alltså en het kandidat!

Man kan också vara äckligt rik och spela för 100 000.

Men, njae, det är inte min grej.

Galen är enklare – och billigare.

Fast vänta nu, galen med förnuft är kanske lämpligare? Det är ju trots allt jackpott (29 miljoner extra i potten) och vi kan räkna med dubbelt så bra betalt för sju rätt.

Min stora jackpott-idé är att jag spikar Sveriges bästa sto. Jaha, han menar Hilda Zonett, tänker du. Vilket kul drag, ha-ha, en 80-procentare.

Glöm det, jag sa ju Sveriges bästa sto och då menar jag givetvis Zoccer Wadd som startar i V75-3, Stoeliten. Hon är kopiöst stark och jag räknar med att hon maler ner motståndarna, en efter en, Pine Dust, Blues Office och allt vad de heter. Att hon inte mäktade nita Hilda Zonett från dödens näst senast må vara henne förlåtet men jag kan lova att Hilda aldrig hade spöat henne med ombytta roller. Zoccer Wadd är streckad på 43 procent av V75-kupongerna och jag kan alltså inte ens fantisera om förlust.

Alla mot alla i första

I V75-1 är det alla mot alla men självklart vet jag vem som vinner. Baron Indika (19 procent) är inte lika vass som i somras men med en smygare signerad Örjan Kihlström smäller det väl bara till sista biten?

Lascaux i V75-2, hur gör man för att välta honom? Jag har slitit mitt hår (inte lätt) men till slut gav jag upp. Han vinner, även om Defis Hope också är något alldeles extra. Och jag som skulle vara galen...

Ville Broline (78 procent) var enorm i lördags och borde därför vinna V75-4 med 50 meter. Men hos mig ringer en varningsklocka: tömningen senast kan sitta i benen och hästen är inte att lita på han galopperade i en provstart senast. Och sen har jag min gamla devis att de aldrig är lika bra igen.

Red Chili Pirat i V75-5 är svårare att vifta bort. Adielsson får chansen igen och det måste vara jättechans. Men nu får jag skärpa mig, nu måste vi hitta ett par tokdrag. I V75-6 blir Hilda Zonett dunderfavorit, risken finns att hon vinner från dödens. Min skräll är Self Timer (8 procent), en spurtkanon i form.

I sista undrar jag varför Don Somolli (9 procent) blivit så bortglömd.

Helgens tips

Micke Nybrink