Vi vill se och spela hemma

Micke Nybrink: Travet måste finnas i så många medier som möjligt

SPEL

Visst är det underbart att gå på trav och spela på hästar som vinner.

Det är det absolut bästa jag vet.

Näst bäst är att gå på trav och förlora, bara man får lite action.

Och så finns det ett tredje alternativ, något jag längtar efter.

Härom veckan var jag sjuk (okej, sämre) och det var onsdag. Jag kunde alltså inte åka till Solvalla och spela V65, dagens dubbel, vinnare – för fasen, jag skjuter på allt.

Självklart ville jag prova lyckan ändå och eftersom jag helst vill se hästarna värma upp och höra senaste nytt innan jag lirar loggade jag in på atg.se för att följa direktspelsändningen på datorn. Sändningen började klockan sex och var tänkt att avslutas strax före halv sju. Men av någon anledning fimpades inte förbindelsen, någon glömde trycka på knappen, och jag satt med öppen mun och bevittnade första loppet från start till mål, live alltså.

Jag måste säga att det var häftigt. Jag måste också erkänna att jag blev snudd på vansinnig när kontakten med Solvalla bröts och jag inte kunde se lopp två direkt, och tredje, fjärde? 

Det är exakt så här vi vill ha det! Vi vill kunna se loppen hemma, framför datorn eller på tv – live, och vi vill kunna spela ända fram till start av respektive lopp.

Nästa steg givet

Egentligen finns det inga hinder. ATG bedriver sedan någon månad tillbaka direktspel i test-form på några spelbutiker runt om i landet och det fungerar alldeles utmärkt.

Nu är nästa steg givet, släpp lös oss som spelar på interbet och låt oss få jobba in dubbeln framför datorn. Ge oss chansen att först kolla provstarten på klaringen i nionde, sen se om oddset är intressant och därefter kliva in på toton när hästarna är i volten.

”Om det här genomförs avfolkas travbanorna. Direktspel är en katastrof”. Så säger bakåtsträvarna. Själv tror jag på framtiden, jag tror att internet är bästa sättet att nå yngre människor och på så sätt värva nya spelare.

Jag tror att travet måste finnas i så många medier det bara är möjligt. Motsatsen, att bara hänvisa trav- och spelsugna till travbanan är inget annat än blixtsnabbt självmord.

Veckans tips

Micke Nybrink ([email protected])