Giant Dablo vinner lätt

Micke Nybrink: Sveriges bästa treåring vinner i sömnen - och på halvfart

SPEL

Hon vinner i sömnen, på halvfart, som vanligt. Giant Diablo är Sveriges bästa treåring och spiken i V75-2 är given. Sen tänker jag inte haussa fler favoriter.

Roligaste draget finns i sista, spets och slut till 10 gånger degen.

Gloves blir favorit i V75-1 efter den fenomenala insatsen senast. Han var hemsk när han klubbade storfavoriten Shoguns Bonus från dödens. Jag gapade ut honom den gången och därför känns det inte så kul att hoppa på igen. Visst har Gloves toppchans men ingen kan anklaga honom för att vara jämn. Istället stormvarnar jag för Dedes Diamond (7 %).

Hon flög fram över upploppet senast, min klocka visade runt 1.05 sista 200 (med viss felmarginal) och om hon får smyga med i rygg på Gloves sista 700 så?

Tag The Devil (78 %) är ingen dålig favorit i V75-3, guldloppet. Men överlägsen är han inte så jag fyller på med tre till: Mr Outstanding (barfota nu), Skogans Joker (lopp i kroppen) och Confess Arnie.

Varning för Staro Teaspoon

Ingen aning om vem som vinner svåra V75-4 men Miss du Chene verkar bli favorit och det är ju lysande. Schas! Varning för Staro Teaspoon (12 %), nu med Svanstedt.

Jag vet inte om Aifos Noni (20 %) klarar femte med voltstart men om han gör det blir det åka av i luriga V75-5. Hästen har varit dunderbra på slutet. Senast galopperade han i starten men bara small förbi över upploppet.

V75-6 är ett topplopp för treåringar. Norrmännen kommer med Thai Tanic och vrålar sig hesa, de tror att han är osänkbar: ”Den beste hesten jeg noensinne har trent”, säger tränare Trond Andersen. ”Jeg tror hesten forsvarer sitt innerspor. Han er helt fenomenal fra start”, säger kusken Vidar Hop.

Avgörs i starten

Hur det går? Vi får se, men ni minns kanske hur det gick för Titanic? Men jag måste hålla med om att Thai Tanic såg osänkbar ut i försöket. Innerspår bakom bilen i Örebro är dock så nära katastrof man kan komma och allt avgörs i starten. Motbud: Gentleman, Gentle Son och bortglömda (6 %) värstingen Opal Viking.

I sista hittar jag veckans roliga drag: Sugarcane du Ling (17 %) är i sitt livs form och friskusen Daniel Reden laddar för spets. Sen ligger han glassigt bakåtlutad hela vägen och sticker i sista sväng. Tackar!

Helgens tips

Micke Nybrink ([email protected])