Baslinjespel är bästa taktiken

Micke Nybrink: När det är jackpott ska man inte försöka plocka ner månen

SPEL

När det är jackpott på V75 ska man inte försöka plocka ner månen.

Säkert spel från baslinjen är bästa taktiken, för att tala tennisspråk.

Ändå hoppas jag att Led Zeppelin blir min "Stairway to heaven".

Omgångens sunda behöver jag inte svettas för att hitta. Tabore (V75-1) var enorm när han vann V75-finalen på Solvalla senast, tuggade via tredjespår fram i dödens och höll sedan undan i en blixtrande snabb avslutning. Inför den starten låg tränaren lågt, hästen hade stått över och var inte på topp. Han kan alltså rent av vara bättre nu, som om det skulle behövas.

Svårt sprinterlopp

V75-2 är ett svårt sprinterlopp. Jag fantiserar om att jag hittat vinnaren. Erik "Busen" Svensson och Led Zeppelin (7%) leder väl detta från start till mål? Hästen är en vass sprinter och jag vill påminna om hur överlägsen han var när han spetsvann ett 1 640-lopp på lunch-V5 den 12 september.

Sen dess har det strulat med sjukdom, underlag och för lång distans. Nu laddar "Busen" allt vad det går och som alla vet har han inga problem med att vara offensiv.

I guld tror jag inte på Human Behaviour av den enkla anledningen att han förefaller vara helt ur slag. Förstahäst är istället Yatzy Brodda. Spets bör hon ta och sen är det fin chans, formen är kanon.

Ni som vill ha en skräll här streckar Noa Savoy (6%) tidigt. Han gick som ett lyse på Solvalla senast och är kraftigt uppåt igen.

Ginger Ås, Afrodite Exclusive och Lebro Lina höjer sig över mängden i V75-4 men i V75-5 bör man nog strecka för glatta livet: lärlingar som kör ston - som när de blinda slåss.

Som en dröm

L"americain (V75-6) såg ut som en dröm senast på Åby och det var nog länge sen Olle Goop plussade så på en häst i vinnarcirkeln. Jag vill ändå ha med Lava Brick (17%) som jag är smått förälskad i, hon kan spurta, och Sonnbo Dole (4%) som är tillbaka i grym form.

I sista har jag svårt att inte hetsa upp mig när jag tittar i strecklistan. Fyra procent på Flanör Neo som är ruskigt toppad för dagen och tre procent på The Fairy Girl som gav uttrycket "urläcker" ett ansikte senast när hon brisade in i buren.

Strecka båda!

Helgens tips

Micke Nybrink ([email protected])