Lurig rad med självklar spik

SPEL

Det är som Brasilien mot Malta.

Enda chansen att Järvsöfaks förlorar är att en uttråkad J-O Persson somnar och ramlar ur sulkyn.

Men trots att ”Faksen” förvandlar V75 till V65 gillar jag omgången.

Övriga sex lopp är nämligen inte alls så lätta som man först tror. Redan i V75-2 vädrar jag favorittorsk. Laritz Cocktail (74%) är i och för sig ganska bra men nu möter hon inte bara ston, som senast. Jag har ett givet motdrag här i Madroc (29%) som jag följt med nöje på slutet. Näst senast var han överlägsen efter en attack in i slutsvängen, det bara small. Senast vann han lätt utan att bottnas efter dödens sista varvet. Ulf Bäckman är en mycket bra kusk, läget är perfekt och hästen startsnabb.

Roligt dubbelklasslopp

V75-3 är ett roligt dubbelklasslopp (fler såna) där jag inte är särskilt imponerad av guldhästarna på tillägg. Skogans Joker (50%) sprang mest på tvären över upploppet senast och jag köper honom inte med hull och hår.

Jag plockar med ett gäng och varnar för formtoppade Super Light (13%) som så när knäppte Tabore senast.

Stoloppet, V75-4, skräller det i. Det är i alla fall mitt tips. Västerbo Memory (9%) är starkast och lita på att Bergh hukar sig tidigt. Sen kan det bli mos.

Ixxus (V75-5) må vara bra men han ser komplicerad ut och som favorit är han inget för mig. Game Setter (18%) är en lillebror till Energetic och även om han givetvis inte är lika bra så är han kapabel för klassen. Örjan Kihlström och springspår är också en intressant kombination och om det blir spets räknar jag med vinst.

Fräck spik

Helgens drag, fräcka spiken, finns i V75-6. Thrust Memphis (39%) är grymt startsnabb, de får heta vad de vill – frontar han inte så fattar jag ingenting.

Senast återkom han efter en kort paus och gjorde ett bra lopp som tvåa bakom en topphäst. Med det loppet i kroppen är han på topp nu och här blir det ledningen hela vägen.

Sista är svårt men jag hoppas på tufft tempo och på en ren sluggerseger. Criks Mistral (12%) är ingen finlirare, han vill helst slåss i spöregn på en skitig bakgård, då är han som bäst. Formen är jättebra, har nog aldrig varit bättre, och jag tror att han sänker allt över upploppet.

Helgens tips