Bergh sitter inte och fiser i kön den här gången

Micke Nybrink: Spikarna klara efter 30 sekunder

SPEL

Jag kämpade i 30 sekunder för att hitta jackpottspikarna.

Sen tog det tre dar att analysera resten. Det finns dåliga favoriter, tänkbara chansspikar och vanvettigt bortglömda miljondrag.

Järvsöfaks inleder omgången och han är omgångens sämsta favorit.

Nä, jag skojade bara, han är givetvis omöjlig att rå på. Det finns inte ens någon konstig norsk att slänga sig över i panik, alla halmstrån är omsorgsfullt undansopade.

Näst bästa spik – Hilda Zonet

Näst bästa spiken håller inte Faksklass men nog vinner Hilda Zonett V75-3 tre gånger av fyra i alla fall? Troligen släpps hon till spets efter 500 meter, Bergh lär inte sitta och fisa i kön den här gången. Om ni prompt vill gardera så är Simb Zipper värst emot, formen är strålande.

Sen börjar det roliga, att såga favoriter, hitta drag och leta långt ner i strecklistan.

I V75-2 verkar Laritz Cocktail bli favorit. Hallå! När vann Stig H på V75 med egentränat senast? Svar: Inte sedan med Ferrytown i Halmstad i början av juli. Jag har ett miljondrag här, Capricciosa, streckad på fem procent. Hon har tänt till i ny regi, utan att det syns i raden. Senast såg hon ruskigt fin ut men blev störd till galopp varvet kvar. Springspår på tillägg sitter som en smäck och jag stormvarnar.

I fjärde har jag ingen större feeling för favoriten, High Speed. Det som får mig att svettas lite är att Örjan Kihlström kör, Sveriges bästa kusk. Men jag gillar Tobias Ennoble (31 %) och det vet jag att Robert Bergh också gör. Två andra givna är Mardi Gras Index (11 %) och Cesar Topspin (32 %).

En packe torskbongar

Madroc (V75-5) tjoade jag ut senast det begav sig, i V75 på Romme. Då satt han fast med rubbet sparat och själv satt jag hemma i soffan och rev sönder en packe torskbongar och ville slå någon på käften. Nya tag, ibland får man ta dem på utmattning?

Archduke Kemp och Stig H är favoriter i V75-6. Men Stig H, är det inte han som aldrig vinner på V75? Schas, eller jag garderar i alla fall. Harlans Boogie (18 %) var förbaskat fin när han lekte sig till överlägsen seger senast.

Breezy Broline (8 %) har halva selkammaren på sig men kanske ändå skramlar förbi allt i V75-7, till ett högt odds. Då spricker inte jag, formen är kanon och hästen benhård.

Helgens tips

Micke Nybrink ([email protected])