Chansar vilt - det får bära eller brista

Micke Nybrink: En hop tveksamma favoriter och 50-60 miljoner i potten - perfekt!

SPEL

Så här ska det se ut.

Juljackpott med 50-60 miljoner i sjurättspotten och en hop tveksamma favoriter.

Det är bara att veva vilt och gå på knock. Det får bära eller brista.

Redan i V75-1 kan det hända saker. Pine Dust (brakfavorit, 82%) är förstås en topphäst men hon blandar och ger och jag tycker därför att det är givet att gardera. Glory and Gold (14 %) är den bästa hästen Flemming Jensen tränat och supertalangen Evita Ås (5 %) skröt jag ju upp senast, hon får en chans till – bättre bakifrån.

V75-2 känns som många, rent av alla, och jag vill plussa för Topridge I.B.S. (13 %) som blir bättre och bättre. Tänk på att Åbys upplopp är himla långt och att det kan hända mycket sista 50 meterna när alla trampar luft i vinterrusket.

Tjusige Human Behaviour som storfavorit i guld är inget för mig, han är för ojämn, jag målar på och fantiserar, tokig som jag är, om att Mr Sander (7 %) slår alla med häpnad när han plockar ner ett slitet gäng. Högsta klassen är ju lite av en skyddad verkstad så här års. Mr Sander, har varit ute i verkliga livet.  

Komet Value är stridsklar igen

Spik nummer ett kommer i V75-4. Komet Value (22 %) trodde jag på i hans senaste V75-start, för snart två månader sedan, men då var han sjuk och stannade helt. Nu är han stridsklar igen. Senast visade han toppform vid övertygande spurtvinst. Det här är en riktig hårding och det undrar jag om de andra är. 

Grand Slam i V75-5 (56 %) är nästa singelstreck. När hon vann på Åby näst senast var hon grym, mosade allt från dödens och vann med halva upploppet, det var show, uppvisning och utskåpning. Senast underhöll hon formen med lätt vinst. Visst är det många att runda men styrkan finns och det kan gå.

V75-6 är ett rövargäng där favoriten Classico Merett lever farligt: han är ute efter ledningen men får garanterat svar av Ron Gistro. Åke Svanstedt lär inte släppa frivilligt. Kör de ihjäl varandra eller smiter Ron Gistro undan?

I sista har jag ett fräckt drag i Whigfield (11 %). Hon har varit kanonfin på slutet och om hon slipper dra lasset nu kan hennes styrka bli avgörande över passande 2 640 meter.

Helgens tips

Micke Nybrink ([email protected])