Satsa på Walkyria

Micke Nybrinks nyårslöfte: Jag ska bli som Robinson-Leif

SPEL

Det här är min sista krönika – för i år.

Likt många andra omdömeslösa människor tänker även jag avge några löften inför 2004.

Tilläggas bör att jag är nykter när jag skriver detta.

Innan jag börjar lova en massa vill jag hylla Human Behaviour och samtidigt erkänna att jag hade fullständigt fel. Jag trodde inte ett dugg på honom efter hugg-och-slag-segern på Åby, men det var som om tränare Hans Adielsson läst min spalt högt för honom, ”Hörru Human, Nybrink tycker du är rent usel”, för han var bländande när han drog i väg med 11,5 sista rundan, kryddat med 1.10 sista 500. Jag konstaterar också att kusken inte behövde använda – det hemliga vapnet–, den norska gasen. I värmningen testades extraväxeln och jag lovar att det hände grejer.

En som jag inte, verkligen inte, tänker höja till skyarna är Pekka Korpi. Finnpajsaren (ja, ja, jag är själv halvfinne) signerade något av årets bortkörning med storfavoriten Classico Merett när han körde finish 500 meter för tidigt.

”Bli som Robinson-Leif”

Just det, nyårslöften var det, spellöften inför 2004. Nästa år ska jag:

1) Bli som Robinson-Leif, lite mer fyrkantig i mitt tankesätt. Ska säga förnuftiga saker som ”Nej du, jag spelar aldrig en häst som galopperat tre gånger i rad” och ”Näe, den har ju bakspår på kort distans, såna ska man akta sig för” eller ”Kusken är för orutinerad, jag sparar mina slantar”. Så träigt rättrådig och helt befriad från känslor och synintryck ämnar jag bli.

2) Aldrig spela utan att vara påläst. De där vinnarna man uppfinner två minuter före start ”Tio gånger på den, är dom inte kloka”, är inga höjdarlir.

3) Inse att det är toppkuskarna som skräller på V75. De ska heta Örjan, Erik, Jorma, Torbjörn, Olle och Jörgen, typ. Men inte Pekka?

Sen har jag en önskan också. Nu när ATG äntligen släpper loss direktspel för fulla muggar – kan vi inte även få fri tillgång till lopp som körts? Visst borde ATG kunna lägga ut allt som visats i tv på Internet. Jag menar, som ett arkiv för oss spelare. Om jag vill se ett V75-lopp som kördes för ett halvår sedan så är det bara att klicka några gånger – sen visas det på datorn. Spelstimulerande? Det är bara förnamnet.

Veckans tips

Micke Nybrink ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM