Glöm inte de heta motbuden

Micke Nybrink: Strecklistan till V75-finalerna är en fröjd för ögat

SPEL

V75-finaler på Valla och strecklistan är en fröjd för ögat.

Favoriterna är på sina håll groteskt överspelade och motbuden totalt bortglömda.

Skillnaden mellan hästarna är marginell, alla är bra.

Quattro Qui inleder omgången, precis som förra veckan, och han är brakfavorit, streckad på 76 procent. Visst är han bra, det vita monstret från Holm (Lähdekorpis hemvist) men jag är av den uppfattningen att Harlan Strömline (28 %) är minst lika kapabel. Ni minns väl insatsen senast då Harlan tvingades inleda med 9,5 första 500 och 1.13 första rundan och ändå så när höll undan? Sex stjärnor? Eller sju?

Harlan är dessutom snabb bakom bilen, i alla fall i förhållande till Quattro Qui som dessutom dragit ett otäckt innerspår.

Efter 500 meter ser jag Harlan i dödens och Quattro långt ner i kön. Vem spelar ni då? Jag spikar.

Andaloux heter favoriten i V75-2 och han är inte kass. Ändå är det märkligt att två så bra hästar är så lite streckade. Jag syftar på Smash It (20 %) som gick som en raket till slut näst senast och Global Education (9 %) som höll strålande efter en tung resa i samma lopp.

Dream Shogun tutade jag ut senast han vann. Nu är han favorit i V75-3 och det känns inte lika kul. Läget innebär kö eller strul och om det blir fuktigt – risken är uppenbar – kan han knappt andas 500 kvar. Därför tror jag mycket på Raggaren (43 %) som övertygat på slutet. Senast var han chockerande fin när han vann från spets.

Här är strecklistans fynd

Salo borde förstås leda V75-5 från start till mål: kanonform, startsnabb, körs av toppkusk och har drömläge. Det som kan fälla honom är långresan med övernattning. Strecklistan bjuder här på fyndet Cliff Clamber, streckad på blott var tionde kupong.

Com Milliona är vindsnabb och kan förstås vinna V75-6 som favorit. Men borde hon inte tappa formen snart? Thrust My Step (28 %) är jag svag för och Gloves (9 %) är klart uppåt igen. Blir tempot hårt dyker Örjan upp, från ingenstans, 50 kvar.

I V75-7 finns det väl ingen som kan plocka ner ledande Kronoborgs Jill?

Micke Nybrink ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM