Ryggklättrare ska med på kupongen

Micke Nybrink: En häst som sitter fast i mål är alltid intressant nästa gång

SPEL

En häst som sitter fast i mål är alltid intressant nästa gång.

Humöret är på topp, benen spritter och resultatraden är medioker.

Men chansen är god.

Jag har hittat fem såna inför dubbeljackpotten i morgon.

C.K. Mack (V75-1) är först ut av de fem fastlåsta. Senast det begav sig var i ett V75-lopp på Bergsåker. C.K. Mack galopperade i starten, tappade massor och smög med invändigt sista varvet. Över mål joggade han bakom hästar och min klocka berättade att han travat 14,6 i 2 100 meter. Före det har han i stort sett bara gjort starka prestationer och även om bakspår på kort distans är en katastrof så hjälper det i alla fall honom till felfri avgång. Här snackar vi inte toppchans utan korsdrag (streckad på 12 procent) med maxklaff.

Spririt Gayle (7 procent) i V75-2 är heller ingen spik. Men strecka henne tidigt. Senast satt hon fast i ett V75-lopp som vanns av Cap Mischa och hade vunnit med 100 meter om luckan kommit. Läget är bra, hon är kvick ut och motståndet inte alls värre än senast. Jag noterar även att Örjan Kihlström hoppar upp bakom toksnabba Nathalie Hornline (10 procent) här – jösses – om hon går felfritt smäller det väl bara?

Fullständigt okörd

Nästa ryggklättrare hittar jag i V75-4. Quantas Alma (9 procent) smög med i fjärde invändigt i ett V75-lopp som vanns av Quattro Qui senast. Alma fick inte chansen och jag undrar om en häst kan se mer okörd ut över mållinjen? Hon är förstås inget singelstreck, men att kalla henne streckvärd är inte att ta till överord. Glöm heller inte bort Scottie Pippen (4 procent) här, han var riktigt bra senast.

Bästa spiken känns inte som någon om-inte-han-vinner-så-ska-jag, men jag kan inte hitta en sundare spik än Thrust My Step (42 procent) i V75-6. Jag stimmade upp honom senast men då fick han aldrig chansen i ett V75-lopp som vanns av Sävaflickan. Det har han igen nu och jag tror på spets och slut.

Minion of Fortune (8 procent) är i sitt livs form. Han startar i V75-7 och senast smög han med i det längsta och skar mållinjen med mycket krafter kvar. Nu hoppar Jorma Kontio upp och det känns extra intressant på den här lite sega herren. 

Helgens tips

Micke Nybrink