Skrällprällens tips till 61 milj

Pastorns rekord: 22 milj – Så spelar han på lördag

SPEL

Dubbel jackpott och 61 miljoner till en ensam vinnare.

– Jag tror inte gud lyssnar på böner om spelvinster.

Pastor Lennart ”Nenne” Lindberg vann 22 161 533 konor på V75.

Här bjuder han på sina bästa tips i jakten på miljonerna.

Foto: Kent-Olof Nordh
Travgud Platsen var Åby-travet i mars i fjol och vinnarna radades upp en efter en för Lennart Lindberg, pastor till vardags.

Den 8 mars i fjol var predikant Lennart Lindberg, 49, från Nässjö på plats på Åby-ravet. Vinnare efter vinnare gick in och han var medveten om att han hade sju rätt efter sju avdelningar. Men inte att han var ensam.

Insatsen på 950 kronor förvandlades till den näst högsta enskilda travvinsten i Sverige.

22 161 533 kronor.

– När siffran rapporterades i högtalarna på Åby kändes det helt ofattbart. Över hundra gånger tittade jag säkert på min rad för att inse att det var sant, säger Lennart Lindberg.

– Jag befann mig i ett chocktillstånd och behövde omedelbart samla mig i en lugn miljö. Det tog tid att smälta vinsten.

I morgon på Sundbyholm utanför Eskilstuna handlar det om dubbel jackpott. En ensam vinnare kan knalla hem med 61 miljoner.

Hur ska spelarna tänka?

– Lägg ner mycket tid på att kolla upp hästarnas och kuskarnas kapacitet. Undersök dagsformen, tidigare segrar och förutsättningar så som spår och banunderlag.

Hur ser du på V75-loppen i morgon?

– Det ser öppet ut. Jag har faktiskt svårt att hitta någon klar spik.

Hur har ditt liv förändrats efter vinsten?

– Jag står fast vid min utgångspunkt att man inte kan köpa hälsa och livskvalité. Sånt finner man på andra håll. Men visst är det en viss frihetskänsla att vara ekonomiskt oberoende. Jag behöver aldrig vara orolig för ekonomin när jag går och lägger mig.

Lennart har hittills förbrukat närmare två miljoner av vinsten. Han har placerat medel i aktier och fonder samt rustat upp sin gård i Nässjö.

– Jag har även hjälpt personer som jag känner personligen och stöttat olika messionprojekt. Som predikant känner jag ett ansvar.

Lennarts tips

Tobias Wolf

ARTIKELN HANDLAR OM