Grand Slam är helgens bästa spik

Micke Nybrink: V75 - världens bästa och roligaste spel

SPEL

En med tre ben i mål och en fräckis, det är lösningen på Jägersros svåra V75-gåta.

V75 som är väldens bästa spel – och världens roligaste.

Även om jag kunde hålla mig för skratt i lördags?

Jag klev nämligen av på sex hästar i V75-1, fråga mig inte varför. Sen satt allt som den berömda smäcken, men sex sexor är ju inte vad man drömmer om en jack-pottomgång.

Nya tag i morgon (käckt va?) och visst ser omgången spelvänlig ut.

Redan i V75-1 kan det bli favoritfall: Lönshults Danne har varit dålig och ofräsch i de senaste starterna och kan floppa igen. Ändå måste det påpekas att Jorma Kontio fick en läskig snurr på den här trögbocken när han körde senast

– Danne öppnade som ett lyse och sprang över mål med eld i baken. Kontio-effekten kan inte överskattas. Ensam A-häst på mitt Jokersystem får han bli. Jag garderar,

B-rankar, med tre danskar: Benjamin Torp, Gismo Bög och Dan H.

Löftet Wilma Kiwin vinner V75-2, om hon går felfritt. Om alltså. Nu är voltstart inte hennes bästa gren och det får bli som med Danne i första, A-häst men ingen spik. Bakom är det öppet, hej och hå, strecka på.

Strular det så är det kört

Världsartisten Revenue möter i V75-3 ett gäng han borde sänka med högern fastbunden på ryggen, stående på knä och med ögonbindel. Typ. Enda anledningen till gardering är tillägget över kort distans. Strular det så är det kört på några sekunder. Men bered er på slakt, det är det troligaste.

Helgens klaraste är ändå Grand Slam

i V75-4. Hon var hemsk senast när hon krossade allt från dödens och vann med en gäspning. Hon gjorde det dessutom med pjäxorna på, nu blir det barfota och då växer hon en klass – som om det skulle behövas.

Roligaste draget och veckans givna chansspik måste vara Whigfield i den vanligtvis svåra Bronsdivisionen. Hon är bara streckad på 12 procent och det är veckans stora mysterium i trav-Sverige. Distansen passar perfekt, spåret innebär att hon

håller sig lugn och går felfritt och favoriten Mike Malibu såg proppmätt ut när han vann senast på Solvalla.

Slutligen vill jag plussa för fina What A Joy i V75-5. Henne är jag svag för. Senast satt hon fast för länge och såg läcker ut bakom jättekapable Colorado. Ingen sån med nu?

Helgens tips

Micke Nybrink

ARTIKELN HANDLAR OM