Tipsen haglar - men lita på din egen idé

Eddie Ekman: Även om du inte blir rik slipper du bli sur på dig själv

SPEL

Lönevecka och dubbeljackpot på V75 – och vild rusning till spelbutikerna.

Spelarna har överfallits med smarta spelråd från alla håll. Men bästa tipset?

Håll fast vid dina egna idéer. Även om du inte blir rik så slipper du i varje fall bli sur på dig själv .

V75 och jackpot är en infernaliskt listig konstruktion. Varenda spelare som varit i närheten av en travbana eller totoombud frestas att kliva på speltåget. De som torskade i den urtrista favoritomgången senast har lite rester kvar av insatsen och kan förstås inte låta de pengarna brinna inne.

Över 100 miljoner ska ut i vinstpengar. Runt 65 miljoner kan en spelare plocka hem om denne blir ensam vinnare.

Men faktum är att det hittills aldrig blivit någon som klippt hela sjurättspotten vid en sån här dubbeljackpot. Den högsta vinst som betalats ut är på dryga 33 miljoner från 1996, i en vanlig ordinär V75-omgång. Inte troligt att det faller ut någon dundervinst den här gången heller.

Men garanterat bra betalt blir det, bara man kan placera dom där sju siffrorna rätt på spelkupongen. För ungefär tre gånger mer än normalt blir utbetalningen på sju rätt.

När drömmen om 65-miljonersvinst och en storm av allehanda speltips som haglar är det förstås lätt att bli yr i kepsen. Men som spelare ska man försökas hålla sig så kall som möjligt. Lyssna gärna och läs på allt. Vänd och vrid på all information.

Vad det än är för tokerier, men gå aldrig i från dina egna grunddrag. För det finns väl inget som svider värre än när man ryckts med i haussen av ”en klar vinnare”, gått ifrån sina egna spelstrategier och torskat på det.

Ungefär en miljon människor är med i spelet i morgon och ska föja sina streckade hästar i loppen.

En stilla vädjan till dom sköter ruljangsen på TV: Låt oss få se loppen i sin helhet. Hacka inte sönder dem med inklippta närbilder och skippa den där intervjun på innerplan som distraherar oss i den så viktiga starten av loppet.

Vi spelare lägger långt över 100 miljoner på spelet i morgon, ett anständighetskrav är väl att vi fullt ut kan följa hur det går för hästarna vi satsat våra pengar på.

Helgens tips

Eddie Ekman