Två spikar inför helgens jackpott

Micke Nybrink: Thrust Memphis är en given rysare

SPEL

Nu gäller det att sansa sig.

När det är jackpott kan man gott vara feg, backa hem, inte släppa in baklängesmål.

Mina två spikar har bäst vinstchans i omgången.

Highway Patrol blir favorit i V75-1 men han är bara ett streck av flera för mig. Jag vet också att Åke Svanstedt håller Ingrid Palema högt och jag tror mer på henne. Comebacken efter lång vila gav flera plus i kanten.

I det här loppet finns det också en given rysare: Thrust Memphis (18 %) var chockerande bra när han blåste runt i spets på trion senast barfota för första gången på länge. Skorna rycks av igen. Streckas blixtsnabbt.

Cementa Palema (V75-2) flög förbi på Mantorp senast, vann på 13,5 med halva upploppet utan att Svanstedt körde en meter. Nu verkar Mantorps oval extremt snabb så vi ska nog vara lite försiktiga innan vi höjer henne till skyarna. Men visst var hon grym!

Tveksam storfavorit

Digger Crown blir hårt betrodd i V75-3, högsta klassen, men där är formen diffus efter muskelproblem och som storfavorit är han tveksam. Baron Indika (23 %) stimmade jag om förra veckan och då satt han fast. Formen är knappast sämre efter det prepareloppet. Dags nu?

Prince of North är bästa hästen i V75-4 men bättre kuskar än Jari Åkerfeldt har kört brasa med honom och från spår tolv i ett lärlingslopp ja, ni hör ju själva. Han står vid foten av Mount Everest, typ. Här varnar jag för tuffingen Rooney Boko (7 %) som fixar dödens alla dar i veckan. Senast hängde han i tredjespår runt om, därav nollan i raden.

I V75-5 hittar jag en av mina två spikar.

Qvadrigo bör inte ha några problem att knocka allt, trots tre tillägg. Sveriges näst bästa kallblod (eller hur?) har visat grym form på slutet och tål några svängar ute vid korvkiosken i detta gäng.

Visst stöter Favorit på hårt motstånd i V75-6 men jag kan inte tänka mig att han tar stryk om han är lika bra som senast på V65. Då pullade han ifrån motståndet på 13,8 full väg, till synes okörd. Han var så stenklar att man fick tårar i ögonen. Favorit är ett givet singelstreck.

Omgångens chansspik hittar jag i svåra V75-7. Grog Blossom ser ut att räcka långt upp i klasserna och då borde han ha toppchans i Klass II. Senast övertygade han när han knallade 13,5 sista 1200 i tredjespår till seger. Bara galopp emot?

Helgens tips

Micke Nybrink