Kihlström – mästare i färglöst lopp

Micke Nybrink: När Örjan får spets ser det ut som om övriga käkat Valium.

SPEL

Man kan nog inte överskatta betydelsen av ledningen så här års.

Vill man vinna på V75 är det bara att köra dit.

Om man inte heter Örjan Kihlström förstås.

Mike Buttler inledde V75 på Romme med att leda hela vägen. Jag visste att han skulle fronta men trodde ändå att han var chanslös mot mitt drag, Thrust Memphis. När det small genom sista svängen var jag på väg mot utbetalningsluckan, nio gånger degen, rena rånet – men det var bara att sätta sig ner igen när krafterna tröt och Mike Buttler kontrade. Rödblossande, sur, vad f-n hände?

Flying Mosquito spetsvann V75-2 och det loppet var hur färglöst som helst. När Örjan får spets ser det ofta ut som övriga käkat Valium. Tycker ändå att hästen borde kunna duga en bit upp i klasserna. Startsnabbheten imponerar.

I Gulddivisionen skulle Minette Gel köras i ledningen. Ja nu jäklar. Det kunde man läsa överallt. När det blev allvar visade sig det snacket noll värt och ”formlöse” Digger Crown togs nästan i örat och leddes till spets. Sen var loppet förstås över. Bu. Visst var gamle Digger ganska bra men motståndet var väl obefintligt?

Jari Åkerfeldt gjorde allt rätt med Prince of North i lärlingsloppet, och tur var nog det, annars hade det inte blivit seger.

Norsk skräll i fjärde

Dagens fjärde spetsvinnare var också omgångens skräll. Femprocentaren Höiby Lyn från Norge ledde hela vägen och var klart bra. Min spik Qvadrigo presterade sämre än väntat, även om han fick en tung resa.

Norge vinner alltid kallblodsloppen när Järvsöfaks vilar, sa visst någon begåvad person. Så sant.

”Mordvinnaren” Favorit i V75-6 utnämns till dagens sämsta favorit. 500 kvar hade jag gärna lirat en miljon eller två, på krita hos maffian, men in på upploppet undrar jag om han inte var nere i skritt?

– Jag vet inte vad som hände. 400 kvar trodde jag att vi skulle blåsa ifrån till överlägsen vinst. 20 meter senare var det tvärslut. Jag gissar på halsproblem, sa Torbjörn Jansson när jag pratade med honom efter loppet.

Grog Blossom trodde jag mycket på och han spurtvann V75-7 efter en typisk Örjan-stryrning. I samma lopp noterade jag att Triangel Käll gick urstarkt i skymundan.

– Vi hade ingen tur alls, hamnade sist och dessutom i dåliga ryggar. Det här är en riktigt bra häst, sa Jansson som hälsade att vi skulle passa honom nästa gång. 

Micke Nybrink

ARTIKELN HANDLAR OM