Elitloppet i år kan bli något extra

Micke Nybrink: Finns det någon i världen som kan spöa Scarlet i spets över 1640 meter?

SPEL

De stora kanonerna mullrade förra veckan.

Victory Tilly, Naglo, Rotation, Hilda Zonett och Tsar d’Inverne.

Och i morgon får vi njuta av Scarlet Knight igen.

Elitloppet 2004 kan bli något i hästväg.

Victory Tillys kval förra veckan är i och för sig inget att hetsa upp sig över. Han lunkade runt och såg okej ut, även om somliga hävde ur sig att han var halt efter loppet. Jag vet inte, så där snackas det alltid på våra travbanor.

Hur som helst känns Elitloppet långt borta. Det blir stressigt att få honom i toppform och han har ju också redan vunnit loppet (2000). Stig H är ingen dumskalle och han låter, föga överraskande, skeptiskt när frågan ställs. Det är bara 10–20 procents chans att han startar, säger han.

Rotation är däremot högaktuell. Ni som såg årsdebuten på Färjestad i fredags förstår vad jag menar. Sundin och Hardys jänkare så ut som en panter när han tassade runt allt sista 700, han slet dem i stycken och vann på 11,9.

Prix de France-vinnaren Naglo vann också i comebacken. Han öppnade ovanligt fort i Eskilstuna i fredags, satt i spets efter 500 och pep sedan undan till vinst på 13,5. Ursäkta språket men Naglo såg skitfin ut. Närmast startar han i Olympiatravet på lördag och sen hoppas jag han matchas mot Elitloppet.

Hilda Zonett är given i Elitloppet

Hur Robert Bergh tänker med Hilda Zonett och Tsar d’Inverne vet jag inte. Men Hilda vann i stark stil i torsdags och startar i alla fall i Olympiatravet på lördag. Tsar d’Inverne bombade runt allt från dubbla tillägg i Gävle i fredags och en häst med den skallen måste väl vara given i Elitloppet om Bergh bara räcker upp handen när Solvallas sportchef frågar vem som är sugen. 

Sen har vi ju Gidde Palema. På lördag ska han försöka vinna Olympiatravet igen. Nu lär skorna ryka strax före start och då blir det som bekant åka av.

Scarlets årsdebut lovar massor

Och så min egen favorit, hästen jag beundrar, Scarlet Knight. I morgon är det dags igen. Hoppas att Melander gasar lite. Årsdebuten lovade massor och jag undrar om det finns någon häst i världen som kan spöa Scarlet i spets över 1 640 meter? Inte fan.

Frågan är bara hur han ska komma dit i Elitloppsfinalen?

Till sist: stora egon och stora förluster går hand i hand. Tänk på det.

Veckans tips

Micke Nybrink

ARTIKELN HANDLAR OM