Så enkelt är det att tippa vinnare

SPEL

Det är ingen lek att räkna vem som vinner Olympiatravet.

Naglo, Gidde, Alesi OM, Revenue, Hilda, Couch Doctor?

Tredje världskriget.

Så jag tog till en gammal hederlig metod, och då var det hur enkelt som helst.

När ett gäng världsstjärnor gör upp, som i Olympiatravet (V75-6) i morgon, går det runt i skallen på oss spelare. Alla är ju ruskigt bra och man kan fundera i flera år över vem som är bäst.

Det finns ett enklare sätt. Istället för att blunda och peka, dra lott eller låtsas att man begriper något är det bara att lägga pengarna på ledaren.

Jag har ingen statistik i ämnet men nog vinns såna här lopp av spetshästen varannan gång, kanske ännu oftare?

Och nu blir det hur lätt som helst. Revenue tar såklart ledningen, trots sitt unkna spår. Kolgjini struntar i konsekvenserna och tutar och kör.

”Det är spets som gäller”, säger ”Ludde”.

Han s k a alltså till ledningen och då kommer han också dit. Lutfi är nämligen ingen vän av kompromisser och halvmesyrer.

Revenue var femstjärnig när han örfilade upp Gidde Palema senast och till den här starten rycker Kolgjini av sin kanon alla skor. Jag tror på spets och slut och spikar i ett annars omöjligt lopp. Jag gissar på att ledaren vinner och är favorit med det tipset. Naglo då? Från dödens på Revenue? Ha, ha, lycka till!

Quattro Qui är sjuk och startar inte i V75-1 – loppet får därmed ett helt nytt utseende.

Strecka Gilbert Q.C.

Mitt drag är Flying Herkules och jag lutar mig mot samma teori som med Revenue: det blir spets hela vägen. I lördags galopperade han under full attack ut ur sista sväng – nollan i raden borde ha varit en tvåa eller kanske rent av en etta?

Ball Ball i V75-2 är klart intressant. I de två senaste starterna har han suttit fast med krafter kvar och skorna på. Nu blir det barfota och full gas. Som 25-procentare är han ett kul drag i ett knepigt lopp.

Gilbert Q.C. (10 %) i V75-4 var hur bra som helst när han stormade undan i spets på V65 senast och trots bakspår och stenhårt emot ska han streckas.

I V75-5 har jag en luring. Game Setter (18 %) kommer med en tilltufsad rad men med senaste loppet i kroppen kan han vara lika bra som när han vann på V65 för tre starter sedan. Då var han överlägsen efter en tung resa. Fram i dödens, Örjan!

Helgens tips