Petris ”knuff” gav storodds

Lärlingen levererade storskräll - och hade marginalerna på sin sida

SPEL

Vinst eller diskning?

Lärlingen Petri Airaksinen som levererade en storskräll på V65 hade marginalerna på sin sida. Både i loppet och hos domarna.

Örjan Carre var en av de minst spelade hästarna i loppet. Från ett svårt läge hamnade han invändigt och det såg länge mörkt ut innan luckan uppenbarade sig mitt på upploppet. Han togs ut hastigt men generade i det läget Latest Score som var tvåa i en stenhård slutstrid.

Domarna granskade löpningsfilmen längde men valde att fria för den ”knuffen”.

Örjan Carre gav oddset 46,72 och blåste bort de flesta kuponger. Men tvåan Latest Score var lika lite spelad och hade gett också gett storodds.

Klart att en del spelare knorrade efter domarnas val att inte diska men det var absolut inte någon grov störning, värre saker har passerat domarnas granskning.

Kari i topp

Kari Lädhekorpi toppar penningligan bland tränarna med bred marginal i år. Och det forsätter droppa in stora prispengar. Tyske segersmaskinen Springfield är en ny penningplockare i stallet som bara lunkade runt allt på sista varvet i första V65-loppet efter att ha tagit sats från en plats i kön. Men allt fungerar inte från det stallet heller. Napoleon Tim som vann enkelt senast kunde ingenting, trots att han fick ett idealiskt lopp i andra utvändigt.

Treårige Turbo Sund är av rätt sort och visade att han kommer duga i årgångsloppen framöver. Nu kom han lite billigt till ledningen, det medan de värsta konkurrenterna felade bort sig, men han såg laddad ut hela vägen och vann utan att behöva plocka fram alla krafter.

Eddie Ekman