Jackpott – då är det dags att leta i strecklistorna

Micke Nybrink: Först tänkte jag stå över den här veckan

SPEL

Jag har sett roligare omgångar. Om det inte vore jackpott skulle jag stå över.

Så tänkte jag först.

Sen började jag rota, leta längre ner i strecklistan, och ändrade uppfattning.

Här är min snabbanalys av jackpotten på Jägersro:

I V75-1 blir Bayer Palema klar favorit. Han är jättebra, men från inner bakom bilen har jag sett många favoriter stå på öronen. Vi som spelar Joker har ändå en vettig A-häst och bakom är Royal Arriba (19 %) tidig B. Han gav faktiskt Opal Viking en match förra året.

Loudeac des Bordes i V75-2 är omgångens Järvsöfaks. Ni som också sett honom på slutet käftar troligen inte emot.

Senast var han sanslös när han joggade 1.12 sista varvet till överlägsen seger på 14,4/2160 volt. Jag hävdar att han står 40 meter före hästar som han ledigt slår från lika start.

Revenue jobbig

Revenue i V75-3 är förstås himla jobbig för mig. Jag trodde han skulle vinna i lördags men då var han sämst på Åby. Nu dyker han upp igen, nyduschad och fin på mammas gata och då blir han kaxig. Allt talar för spets och slut, men visst är det med nervösa ryckningar och ett tillgjort leende jag singelstreckar.

Pols Valborg är ingen dålig favorit i V75-4 men ett sto ute på första övernattningen ska alltid garderas. Min vinnare och ett av fynden i omgången är Hope To Cope (34 %). Fyraåringen har övertygat stort i tre raka sedan han börjat tävla barfota. Läget har också förbättrats radikalt eftersom tvåan strukits: nu har han en bättre rygg i starten.

I V75-5 ser det ut att bli rusning från början och det gynnar mitt roliga drag, Kronoborgs Jill (31 %) som är ständigt underskattad. Hon lekte sig till seger senast. Bakspåret är inte alls någon katastrof med rygg på två startkanoner. Jag gissar på tredje, fjärde ytter och sen glider Kolgjini med i ryggar 700 kvar.

Svanstedt en vinnare?

Mike Malibu blir inte lätt att jobba bort i V75-6. Jag spelar med honom som A-häst också och kräver att antingen han eller Bayer Palema vinner. Här vill jag varna lite för Suitable Rose (14 %) som såg ut som en miljon senast. Åke Svanstedt, brukar inte han vinna på V75 ibland?

Många tror att den sista står mellan Ingrid Palema och King Cobra. Jag är inte lika övertygad och tar självklart med Anelka (11 %) som jag matat i månader. Ännu mer sugen är jag på California Simb (13 %) som sett ruskigt fin ut i årets två starter.

Helgens tips

Micke Nybrink