Visst är det skönt att Ludde finns

SPEL

Stortruten Lutfi Kolgjini höll vad han lovade och så vann ett par favoriter till.

Sju rätt gav bara 2 228 kronor men det var väl egentligen bra betalt?

Det är tjatigt att behöva skriva det igen, men visst är det skönt att det finns människor som Lutfi Kolgjini inom svenskt trav. Sedan Kjell P Dahlström gick bort i slutet av 1990-talet har vi behövt en glappkäftad, flinande känslomänniska. De flesta av storfräsarna är välpolerade men ack så trista att lyssna på och de säger egentligen aldrig någonting. De lägger ut en jämn smet och vi lyssnar knappt.

Kolgjini har nu tagit Kjell P:s plats och vi inom media älskar honom. Vi använder hans uttalanden så fort det bara går och Lutfi vet vad som gäller och levererar alltid. Jag tycker faktiskt att travtränaraspiranterna på skolan i Wången borde få besök av Kolgjini under en dag. Han kan ge dem goda råd hur man hanterar media, hur man får publicitet och sånt är ju oerhört viktigt i början av karriären.

"Han vill bara trava"

Loudeac des Bordes utnämnde jag till helgens Järvsöfaks och visst var han överlägsen i V75-2. Jag vet inte om det var nära galopp i sista sväng, nog såg det ut så, men Ludde viftade bort frågan med ett leende och att hästen bara vill trava. Hur som helst blir han inte lätt att plocka in 20 eller 40 meter på i Harper Hanovers (långloppet) under Elitloppshelgen.

Med Revenue gjorde Kolgjini allt för att förlora. Han missade starten, körde stenhårt hela vägen och bjöd alla som ville på lucka över upploppet. Ändå vann han på stumma ben och Ludde sa, givetvis, att hästen bara sprang och väntade på dem.

Spetsvinnare: Är vanliga i travlopp och ännu värre är det om våren. I går vanns fem av V75-loppen av ledaren. Man ska tydligen inte räkna ut vem som är bäst - bara vem som frontar.

Floppen: Åke Svanstedt hade knappt en siffra rätt. Bayer Palema tog inte ett travsteg och Ingrid Palema var bara usel. Övriga soldater i den gröna armen gjorde heller inget större väsen av sig. Baksmälla efter fyrlingen förra lördan?

Dragen: Satt fint. Jag jobbade först in Hope To Cope till 4,76 och sedan Anelka till 14,25. Den sistnämnde tog jag på utmattning.

Mot Eliten: Mike Malibu joggade 1.11 sista 700 och såg inte ett dugg trött ut.

Passas nästa gång: Kronoborgs Jill hängde i tredjespår runt om och slutade trea. Brakvinner med en normal resa?

Micke Nybrink