”Stålmannen” – ett vågat motbud inför helgens jackpott”

SPEL

Jackpott på V75 med Järvsöfaks och Hilda Zonett. Spika båda? Ja, så gör nog de flesta.

Själv försöker jag välta Hilda. ”Stålmannen” är det roliga motbudet.

Egentligen borde man också ge sig på Järvsöfaks. Innerspår bakom bilen kan alltid innebära strul. Sånt har vi sett förr. Han kan bli fastlåst, hetsa upp sig och galoppera. Alla kanske kör emot honom och över 1640 meter har han väl inte tid att backa sig loss?

Nej, det där var bara ett halvhjärtat försök.

Givetvis vinner Faksen. Jag ger upp, psyket pallar inte att gardera och se honom vinna med 20 meter. Klåfingrig och dumdristig är jag, men det finns ändå gränser. 

Hilda – ett halmstrå

Hilda Zonett (V75-3) däremot är väl inte lika ofattbart stenklar. Här finns ett halmstrå. Kan det vara så att lösningen på veckans V75-gåta är att hon förlorar? Jag inser förstås att jag är halvvägs inne på hispan när jag skriver så. Skit i det. Giant Superman (16 %) är hästen som, i all fall en gång på tre, skulle kunna slå av henne. Han var strålande i senaste starten på Romme där han travade 13,3/2160 som målfotoslagen av Counts Dream. Avslutningen på 1.10 sista 700 gav gåshud och till den här starten rycker Fredrik B Larsson av sin kanon alla skor.

Ni som är sugna på stora pengar gör som jag, garderar med Giant Superman. Eller vi säger såklart att vi dubblar med Hilda, ha ha. Häng med! Man or mouse? Dårhuset eller lyxliv?

Willow Run klar etta

Övriga lopp? Om vi börjar bakifrån så har jag hittat ett fynd i V75-7. Willow Run (13 %) har jag sett många gånger och det här en mysig travare av racermodell som det är lätt att gilla. I årsdebuten gick han riktigt bra från tredje ytter sista 700 och med det loppet i kroppen är han nära toppformen. Läget bör passa fint: Janne Norberg från springspår på Umåker är så nära perfektion man kan komma en helg som denna.

Giant Green bäst

I V75-6 är känslan att loppet är utskrivet för Giant Green. Förra veckan var han overkligt bra när han vann från spets. Lasse Lindberg körde som om han också borde spärras in, det gick 1.09 första 500 och ändå blev segern enkel. Jag tror på spets och slut igen. Hästen har garanterat aldrig varit bättre. Det har ni skriftligt på.

Helgens tips

Micke Nybrink

ARTIKELN HANDLAR OM