Favoriterna föll på löpande band i V65

”Crossbar är ingen finlirare - men han är riktigt bra”

SPEL

Sämsta läget och illa till från början i spåren. Men talangfulle Crossbar gick trots tuffaste loppet fram till säker seger.

– Det är ingen finlirare det här men han är riktigt bra, kommenterade Tommy Hanné.

Det här var tredje raka segern för lite grove Crossbar och Hanné har siktet inställt på de större loppen under året, framförallt derbyt i september.

Crossbar var inte favorit, mest beroende på läget. Och det var heller inte favoriternas kväll som föll på löpande band, och på alla tänkbara sätt. Someday Soon hade på förhand fina förutsättningarna med innerspår och spetschans. men han var chanslös på ledningen mot Super de Luxe och galopperade sen uppgivet i rygg på vinnaren i sista sväng.

Tore chanslös

Tore Peson var en ännu störrre favorit. Men trots att han blev välvilligt släppt till ledningen efter 900 meter var han chanslös att hålla emot sista biten.

Ett kallblodslopp kördes också. Och det blev ett kul lopp, om man nu gillar röriga tillställningar. Favoriten galopperade i ledningen in på upploppet, en av utmanarna som dragit upp spurten slog på bromsen 800 kvar och störde ett gäng som hängt på bakom. Vinnaren kom från ett skyddat invändigt läge.

Another Leaf är en startraket men Björn Goop blandade sig aldrig i spetsstriden. Men de fick ledningen ändå. Det efter en vildsint kamp mellan spetsfavoriterna som ändade i att båda slängde sig i galopp i första sväng. Klart att det sen var raka spåret mot segern.

Eddie Ekman