Luften kan gå ur Elitloppet nu på söndag

Micke Nybrink: Man borde jubla - men gråter och svär

SPEL

Oslo Grand Prix på söndag.

Gidde Palema mot Kesaco Phedo och Rotation.

Som travfantast borde man jubla.

Men jag gråter en skvätt och svär.

Kan ju låta konstigt att inte vilja se toppsport i Oslo på söndag. Men om jag säger så här: Det spelas inte EM-final i fotboll två veckor i rad, och inte fan avgörs OS-finalen på 100 meter flera gånger om året.

Nej, jag är rädd för att luften går ur Elitloppet på söndag, kanske inte med en smäll men lite pyspunka kan det allt bli. Risken finns.

Gidde Palema och franske mördartravaren Kesaco Phedo är de två giganterna inför Elitloppet. Visst räknas även Scarlet Knight och Rotation men det är matchen mellan Gidde och Kesaco vi ser fram emot mest.

Jag tror att Kesaco blir svår att stå emot på Solvalla, hans insatser under våren, den där segern i Nice när han joggade 1.09,8, drivet i baksteget. Gidde måste vara toktoppad och dessutom ha lite flyt för att vinna.

På söndag möts de i Oslo Grand Prix. Jag gratulerar arrangören men om jag hette Robert Karlsson och vore sportchef på Solvalla skulle jag ruska på huvudet och prata om katastrof och elände. Vi vill inte veta vem som är bäst av de två, inte ännu.

Nu drog i och för sig Gidde innerspår och Kesaco Phedo tionde (he he) så fransmannen står i praktiken 20 meter efter. Men tro inte att Jean Michel Bazire åker till Oslo och smyger med i kön. Glöm det. Det kommet att hända grejer på söndag. Vad som helst.

Om det vill sig riktigt illa går det käpprätt åt skogen för Kesaco Phedo och då kommer han inte till Elitloppet.

Skönt vi slipper General du Lupin

H.P.Paque ska också vara i Oslo. Han var av på mitten i Lotterian men tar ändå ny sats. Har man åkt över Atlanten så har man.

Victory Tilly väljer V75 och Dannero på söndag och spontant ser det ut som spets, inget tempo alls och enkelt undan. Klassiskt sömnpillertrav.

Men hur är formen? Vill någon offra sig? Det får vi fundera över i veckan det är ju dubbeljackpott.

General du Lupin är en grymt bra häst, kanske Frankrikes bästa, men han får inte komma till Elitloppet eftersom han tävlar med en äcklig snara i munnen. Bra. Djurplågeri är inget för oss och tänk på allt snack det blivit innan, snaskiga bilder, negativ publicitet.

Max Flukt i V65-4. Det är en kanon.

Veckans tips

Micke Nybrink

ARTIKELN HANDLAR OM