Så går det till när vi sågar Victory Tilly

Micke Nybrink: Läs inte det här om du gillar att gulla med favoriter

SPEL

Läs inte det här om du gillar att gulla med favoriter.

Skumma inte ens texten.

För här ägnar vi nämligen oss åt utflippade saker.

Som att såga Victory Tilly.

Man skakar inte av upphetsning precis, även om det är dubbeljackpott med 50 miljoner till en vinnare. Det har varit sötebrödsdagar på slutet. Hela tiden. Fyra V75-jackpottar på en dryg månad är tjatigt, det är Knutby-feeling... Jag är less på låga utdelningar. När det dessutom är vi spelare som står för fiolerna är det extra trist.

Men det är klart, jackpott är jackpott och 30 gratismiljoner är underbart. Det kommer vi inte ifrån.

Efterlängtad

Victory Tilly är dragplåstret. Hans återkomst efter skadan för snart ett år sedan är efterlängtad och han blir dunderfavorit i V75-3. Från andraspår bakom bilen blir det spets och sedan höll jag på att skriva slut. Mycket talar för att det blir så, Stig H sänker farten (18 första varvet?) och den gudabenådade travaren glider undan som så många gånger förr.

Men vänta nu. Är hästen verkligen i form? Comebacken sa egentligen inte ett smack och visst var det sega ben till slut. Är det givet att han är lika bra som förr? Visst kan man gissa och tro det, men som spelare har jag fått lära mig att man aldrig ska gissa när det handlar om storfavoriter. Man ska veta. Låt torskarna tro på favoriten.

Så jag gissar hellre att formen inte är på topp och att Sävaflickan pressar utvändigt.

Kommer smygande

Bakom smyger Sveriges speedigaste häst, Malabar Circle Ås, och när Jansson kastar loss 300 kvar står övriga still. Jag skrattar, övriga river sina kuponger och Stig H säger lite bistert att hästen behöver fler lopp.

Kipketer Zon (V75-2) har utstrålning och har dessutom varit lysande i två raka. Nu kan det ändå bli stryk, jag spelar på det i alla fall. Bool du Ling är en dragster och frontar lätt från innerkant. Sen undrar jag om Kipketer orkar plocka ner honom från dödens. Senast var Bool du Ling som en ny häst, tävlade barfota för första gången, och försvann till överlägsen seger från spets på 14,3 full väg. Skorna rycks av igen.

Kan Nordgubben plocka in alla sina femtielva tillägg? Jag är inte övertygad och stormvarnar för Logårds Rigel som står 80 (!) meter före.

Slut på pengarna? Chansspika Lass Triller (V75-6) och Wellington Zoot (V75-7).

Helgens tips

Micke Nybrink